"

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası bugün Taban Maaş Hakkı için TBMM önünde yapılması planlanan ve bombalı saldırı nedeniyle iptal edilmek zorunda kalınan eyleme ilişkin Ankara'da Tüm-Bel-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Sendika Genel Başkanı Eren Edebali "Taban maaş talebi yakındır. Kazanılacaktır. Sendikamız bu konuda kararlıdır. Taban maaş talebi meclisten geçirilecektir" dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) bugün "Taban Maaş Hakkı" için Ankara'da TBMM önünde yapacağı eylemi İçişleri Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırı nedeniyle iptal etmek zorunda kaldı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Salona "Taban Maaş Hakkımızı Meclisten Geri Alacağız" yazılı pankart ve "Taban Maaş Hemen", "Dayatılan Sefalet Ücretine Hayır", " Öğretmenler Birlikte Güçlü", Taban Maaş Hakkımız İçin İşte Buradayız", "Asgariye Ret Asgarinin Altına İsyan", "Hakkımız Olanı İstiyoruz Taban Maaş", "Öğretmenler Haklarını İstiyor" yazılı dövizler asıldı.

Eyleme YSP Milletvekilleri Kezban Konukçu, Sevda Karaca, Gülcan Kaçmaz veok sayıdademokratik kitle örgütünden temsilci katıldı.

"Toplumsal Sorumluluğumuz Eylemin İptalini Gerektirdi"

Basın toplantısında konuşan Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali "Bugün Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak TBMM önünde Taban Maaş Hakkı talebimizi duyurmak, arkasında olduğumuzu göstermek ve meclisten muhatabı olan siyasi partilerin, hükümetin, milletvekillerinin de bir karar vermesini arzularak bir eylemle duyurmak istiyorduk. Fakat yaşanan gelişmeler bizim toplumsal sorumluluğumuzu da düşünerek bu eylemi iptal etmemizi gerektirdi" dedi.

"Sözümüzü Daha Söylemedik, Saklıyoruz"

Mücadeleyi bütün bir bir süreç olarak gördüklerini. Bir süredir özel öğretim kurumlarında çalışan yüzbinlerce eğitim emekçisinin onurunu, haysiyetini ve emek davasını temsil eden mücadeleyi omuzladıklarını vurgulayan Edebali, bugün taleplerine dair bir basın metni okumayacaklarını belirterek "Çünkü daha sözümüzü söylemedik. Biz sözümüzü saklıyoruz" dedi.

"Biz Büyük Bir Gücüz Bugün Bunu Gösterdik"

Büyük bir baskının, mobbingin, aynı zamanda patronların saldırıları altında, çok ciddi kararlar vererek, sendikalı olma kimliğini tercih ederek bu mücadelenin arkasında durduklarını gösteren ve eylem için gelen sendika üyelerine teşekkür eden Edebali "Onlar aynı zamanda bugün burada olamayan eğitim emekçilerinin de onurunu temsil ediyorlar. Biz büyük bir gücüz bugün bunu gösterdik" dedi.

"Bugün Eylem İptal Olsa Da Mücadele Baki"

Memlekette eğitim emekçilerinin mücadelenin unsurları olduğunu, sözünü ve eylemini kurabilidiğini ve yasaklı dedikleri yerlere, onları izole edecek topluluğun dışına itecek, kendi yasalarını bir giyotin gibi başları üzerinde dolaştıracak bir hükmü kabul etmediklerini göstermek istediklerini ifade eden Edebali "Bu anlamıyla asgari ücret düzeyini teşhir edecek ve yüzbinlerce eğitim emekçisinin hakkı olan ve birileri, patronlar tarafından çalınan hakkını geri almak için önemli bir mücadele verecektik. Bu mücadele bakidir" dedi.

"Eğitimi Patronlara Bırakmayacağız"

Bu mücadelenin sürceği, işyerlerinde yükseltileceği, yeni deneyimlerle ve mücadeleye yeni katılacak arkadaşlarımızla daha da güçleneceği de gerçek. Biz kararımızın, mücadelemizin arkasındayız. Kararlı bir şekilde eğitimi patronlara bırakmayacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

Kararlı bir şekilde sendikayı büyütecekleriniher yere taşıyacaklarını, bu mücadelenin aslında bir toplumsal mücadele olduğunu vurgulayan Edebali da taban maaş talebinin sadece öğretmenlerin mücadelesi olmadığını gösterdiklerini söyleyen Edebali,"Bu taleplerin, velilerin, öğrencilerin, tüm kamuoyunun talepleri olduğunu, eğitimin kamusal bir alan olduğunu, eğitimde yer alan her öznenin bu sendikanın geleceği için omuzlayacağı, sorumluluk alacağı daha bir çok konu olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

"Taban Maaş Talebi Meclisten Geçirilecektir"

Sendika ve özel sektör öğretmenleri yokmuş gibi davranılan bir mesleğin ve aynı zamanda üç kanunla bir karışıklık içerisinde kendi kimliğini bulmaya çalıın bir emek grubunun ayağa kalkışının biricik aracı olduğunu söyleyen Edebali "Bu mücadele aracı aynı zamanda kendi talebini bürokrasinin dar kalıplarına sıkışmadan sokağa taşımış, kendi dışında toplumun öznelerine açmış, bu anlamıyla öğretmeni öğretmen olarak görmeyen, emeğini yok sayan bürokrasinin, hükümetin talebi arkasında duran eğitim emekçilerinin sayesinde onlara soru olarak yönelmesini, yerine getirilmesi gereken bir hak olarak ifade edilmesini sağlamıştır. Taban maaş talebi yakındır. Kazanılacaktır. Sendikamız bu konuda kararlıdır. Taban maaş talebi meclisten geçirilecektir. Biz bunun hayata geçmesi için kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Bugün eylemi gerçekleştiremedikerini, ama dün bu talebin bilinmediğini Böyle bir hakkın olduğunun bilinmediğini, eğitim emekçilerinin saklandığını vurgulayan Edebali "Binlerce öğretmene mezun olanlara kendi siyasi kamplaşmaları, tartışmaları ve çatışmaları arasında çalışma hakkı bulamayan binlerce öğretmenin özel öğretim kurumlarında kölelik koşullarına mahkum olacakları bir çalışma biçimi haline getirmişlerdir. Sendikamız buna bir mücadele başlığı altında bir kavga başlattı. Bu kavga sürecektir" dedi.

Öğretmenler Emeği Üstünde Tepinenlere Karşı Mücadele Verecek

"Bu kavga ister anayasa profesörlerini işin içine sokacak, ister aydınları sokacak, ister mücadeleye hazır olan, etmekten başka seçeneği olmayan binlerce eğitim emekçisini bu mücadelenin içerisine sokacak" diyen Edebali Bakanlığa ve hükümete seslenerek Bu talebin mesleğin onuru ve itibarı için gerekli olduğunu belirterek 'Öğretmenler asgari ücretle çalıştırılamaz' diyen bir madde tekrar meclisten geçecek. Öğretmenler çağrısıyla gayrimenkulcülerin, inşaatçıların, tekstilcilerin özel öğretim kurumlarında boşluğu fırsat bilerek emeği üzerinde tepinmesine karşı mücadele verecek" dedi.

"Yine Geleceğiz, Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğiz"

Arkadaşlarımızla yan yana geleceğiz, gücümüzü, enerjimizi biriktireceğiz. Ve taban maaş için yeniden geleceğiz" diyen Edebali Büyük bir mücadele verdiklerini, bu mücadele içerisinde örgütlü mücadelenin önemini, hayati karşılığını belirterek "Bizi ayakta tutacak olan şey toplum olarak örgütlü mücadeledir diyoruz. Bundan vazgeçmeyeceğiz" dedi.