< < Trendyol Depo İşçilerinin Üzerine Servis Aracı Sürüldü

Trendyol Esenyurt depo işçilerinin eylemi 25. gününde depo önünde devam ediyor. Bugün çalışan işçilere seslenen PTT-SEN Genel Başkanı Süleyman Şen'in üzerine servis aracı sürüldü. Polis servis şoförünü durdurması gerekirken işçileri ablukaya aldı.

Trendyol Esenyurt deposunda PTT-Sen ve DGD-Sen'de örgütlendikleri için işten çıkarılan işçilerin direnişi, 25'inci gününde depo önünde devam etti.

Dün Trendyol Genel Merkezi önünden işkenceyle gözaltına alınan işçiler bugün erkenden depo önündeydi.

İşçiler, depodaki vardiya değişimi sırasında arkadaşlarına seslenerek, yönetimin içerideki baskılarını devam ettirdiğine buna karşı sendikalı olmaları, birlikte mücadele etmeleri çağrısı yaparak "Biz yine burada olacağız. Bundan sonra işçileri işten atmak öylekolay olmayacak" dedi.

PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, yaptığı konuşmada "Servetiniz bu işçiden çaldıklarınızdır. O servet bu işçinin hakkıdır, emeğidir. Tazminatsız işten attığınız binlerce işçinin hakkıdır. Bugün buradayız, yarın genel merkez önüne yine geliriz" dedi.

Dün yaşanan işkenceli gözaltılara hatırlatan Şen, gözaltılarla yılmadıklarının daha inançlı ve daha güçlü bir şekilde her yerde eyleme devam edeceklerinin söyledi.

Trendyol'un reklam ve sponsorluk anlaşmalarına döktüğü paraların işçinin cebinden çalınan para olduğunu belirten Şen, tüm kamuoyuna Trendyol'u boykot ederek işçilere destek olmaları çağrısı yaptı.

Şen ayrıca "Kim Trendyol'la iş tutuyorsa kapısına gitmeye. boykot etmeye devam edeceğiz" dedi. DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, ise deponun kapısındaki polisl ablukasına dikkat çekerek "Bu kapıdaki tiyatro siz korkun diye yapılıyor" dedi.

Aslında patronların ve polislerin işçilerin birliğinden korktuğunu belirten Acar "Trendyol patronuyla birlikte o birlik oluşmasın diye kafa kafaya verip çalışıyorlar. Memleketin dört bir yanında işçiler kıpırdanmaya başladığında nasıl tepesine bineriz diye düşünüyorlar" dedi.

Çalışan işçilere baskıların ve tehditlerin, kadın yönelik tacizlerin devam ettiğini belirten Acar, "Trendyol'dan korkmuyoruz. Direnişin de kendi yasası var. İçeride yıllardır bir tane iş yasası uygulanmıyor. O kanunlar uygulanmıyorsa biz de direnişin kendi yasasını uygularız" dedi. Çalışan işçilere kendi güçlerine güvenmeleri gerektiğini belirten Acar, "Yan yana gelmekten korkmayın" dedi.

Konuşmalar sona erdiğinde vardiya değişiminde servis şoförlerinden biri aracı PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen'in üzerine sürdü ve sonrasında araçtan inerek Şen'i tehdit ederek darp etmeye çalıştı.

İşçiler servis şoförünün saldırısına tepki gösterek şoför hakkında işlem başlatılmasını istedi, Saldırıda bulunan servis şoförünü hakkında işlem yapması gereken polis işçileri gözaltına almakla tehdit ederek işçileri ablukaya aldı.

İşçiler buna tepki gösterek oturma eylemine başladı. İşçilerin kararlılığı sonucunda Şen ve servis şoförü hukuki işlemleri başlatmak için karakola gitti.

İşçiler akşam mesai bitimine kadar ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla Trendyol'daki sömürü, baskı ve tacizleri protesto etti.

Trendyol Esenyurt Depo işçileri tüm emekçilere Trendyol'u boykot ederek kendilerine destek olmaları çağrısında bulundu.