< Maden İşçisi Gündoğan Kazandı

Yeni Anadolu Madencilik'te işten atılan maden işçisi Ramazan Gündoğan, bugün TKi binasının çatısına çıkarak işine geri dönme talebini bir ke daha yinelemesi üzerine TKİ yetkileriyle yapılan görüşmede talepleri kabul edildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde TKİ iştiraki olan Yeni Anadolu Madencilik'te anayasanın 51. Maddesinden doğan sendika değiştirme hakkını kullanan Ramazan Gündoğan, Bağımsız Maden İş Sendikası'na üye olmuş ve bir süredir de işyeri temsilcisi görevini sürdürmeye başlamıştı. Fakat Gündoğan üç buçuk ay önce hiçbir açıklama yapılmadan kod 26 ile işten çıkarıldı.

10 gündür Soma TKİ önünde eylemde olan Gündoğan bugün TKİ binasının çatısına çıkarak eylem yaptı.

Çatıda yaptığı açıklamada 7 yıl boyunca izin kullanamadan hiçbir aksama olmadan verilen her görevde çalıştığını, hakkında hiçbir uyarı ve tutanak bulunmadığını belirten Gündoğan, üç buçuk aydır tüm yetkililerle görüştüklerini fakat sonuç alamadıklarını belirterek son çare sesini duyurmak için çatıya çıktığını belirtti. Ben işime dönmek istiyorum, evime, çocuklarıma bakmak zorundayım" diyerek Anadolu Madencilik, TKİ, idari yetkililere sorunu çözmeleri çağrısında bulunmuştu.

İlerleyen saatlerde Bağıımsız Maden İş Twitter hesabından hesabından Gündoğan’ın çatıdan indiği bir video paylaşıldı.

Daha sonra sendika yetkilileri ile Gündoğan’ın olduğu başka bir videoda işe geri alma, tazminatın ödenmesi ve işten çıkış kodunun değiştirilmesi taleplerinin kabul edildiğiy açıkladı.