FEDAŞ'ta 15 İşçi Daha İşten Atıldı

FEDAŞ'ta işçilerin eylemi sürerken patronlarının talebi üzerine görüzerine gerçekleşmesine 15 enerji işçisi daha işten atıldı. Enerji-Sen işçilerin kararlılıkla mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayarak Dersim halkı başta olmak üzere tüm emekçilerin destek vermesi çağrısında bulundu.

AKSA Holding'e bağlı Fırat Aksa Elektrik Dağıtım Şirketinde (FEDAŞ) çalışan Enerji-Sen üyesi işçiler insanca yaşamaya yetecek ücret ve kölece çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle 36 gündür mücadele ediyor.

13 Eylül günü patronların talebi üzerine sendika yöneticileriyle yapılan görüşmede olumlu adımlar atıldığı belirtildi.

Fakat görüşmeden sonra 24 saat dolmadan 15 işçi daha işten atıldı. Daha önce de bir görüşme gerçekleştirilmiş tarafların olumlu bulduğu görüşmenin ardından 17 işçi işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarmalar üzerine FEDAŞ binası önünde bakn açıklaması gerçekleştirildi. Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, FEDAŞ patronuna seslenerek "Bize diyorsunuz ki siz bizimle görüşmek istemiyorsunuz, biz taleplerinizi değerlendiriyoruz. Ama siz sürekli maraz çıkarıyorsunuz, arıza çıkarıyorsunuz" denilerek işçilerin ve sendikanın suçladığını aktardı.

Yaşanan son iki görüşme ve işten atma olayının FEDAŞ patronlarının sözüne ve samimiyetine güvenilmeyeceğini gösterdiğini belirtti.

Olumlu geçen iki görüşmenin sonucunda 32 işçinin işten atıldığını aktaran Atsız, "Asıl haksızlığı yapan, asıl hukuksuzluğu tanımayan bu işi cendereye sürükleyen kim diye halkımıza bir kez daha soruyoruz.

Atsız "İlk gün yola çıktığımızda buradaki bütün arkadaşlarım, ilçelerdeki arkadaşlarım, kentin tamamındaki enerji işçileri birbirlerine söz verdi. Bir arkadaşımızın dahi başına bir iş gelirse burada çalışan 125 arkadaşımızın başına gelmiş demektir dedik. 36. gün ayın şeyi söylüyoruz."

"Biz bu yoldan dönecek miyiz" diye sorduğunda, işçiler ise hep bir ağızdan, "Hayır" diye haykırdı.

"Halkımızla birlikte bu mücadeleyi en ileriye nasıl taşıyacağımızı, örnekleriyle göreceksiniz. Halkımıza da sesleniyoruz yarın 17.30'da Sanat Sokağında buluşuyoruz. Bu saatten sonra mücadele katmerlenmiştir" diyen Atsız Dersim halkının desteğini büyümesini istedi.