< < İşçilerin Eylemi Tersane Patronlarına Geri Adım Artırdı

Tuzla'da bulunan Hidrodinamik Tersanesi'nde işten atılan işçilerin gasp edilen haklarının ödenmesi için Emeğin Gücü Derneği'nin öncülüğünde eylemi sonucunda Hidrodinamik Tersanesi ve taşeron firma geri adım atarak yarın ödeme yapılacağı sözünü verdi.

Hidrodinamik Tersanesi'nde işten atılan işçilerin Emeğin Gücü Derneği öncülüğünde gasp edilen maaş, tazminat ve fazla mesai haklarının ödenmesi için başladıkları eylemin üçüncü gününde devam ediyor.

İşçiler bugün Hidrodinamik Tersanesi önüne geldiklerinde iki işçi daha gelerek "İş bitti" denilerek taşeron firmanın işi sonlandırdığını, haklarını ödemediğini ve iş takımlarını toplayarak çıktığını söyledi.

Ardından bir işçi daha gelerek, taşeron firma tarafından işin sonlandırıldığını ve iki aylık ücretinin ödenmediğini söyledi.

İşçiler bir çok işçinin bu şekilde hakları ödenmeden işten çıkarıldığını, ödemelerin geç yapıldığını söyledi.

İşçiler Hidrodinamik Tersanesi önünde "Tersane İşçisi Köle Değildir", "Hidrodinamik Hakkımızı Ver", "Direne Direne Kazanacağız", "İşçi Düşmanı Hidrodinamik", "Emeğin Gücü Sermayeyi Yenecek" sloganları attı.

İşçiler tersanelerde yaşanan sömürü koşullarını ve yaşadıkları hak gasplarını anlattı.

İşçiler Hidrodinamik Tersanesi'ne iş yapan Cihan Sancar tarafından başka tersanelere de iş yaptığını ve başka işçilerin kartlarıyla başka tersanelerde çalıştırıldıklarını söyledi.

Eyleme katılan işçiler "Bize tazminat ödememek içim resmi çıkış da yapmıyorlar. Bizi böyle ortada bırakıyorlar" dedi.

İşçilerden bir kısmı 15 gündür haklarını almak için tersaneye geldiklerini fakat muhatap bulmadıklarını, yetkililerle görüştüklerinde ise "Paramız yok" diyerek belirsiz bir tarihe ertelendiklerini söyleyerek oyalandıklarını söyledi.

İşçiler iki gün önce Emeğin Gücü Derneği ile birlikte görüşmeye gittiklerinde yetkililerin "Biz kimseyi mağdur etmeyiz, ödeme yapacağız ama şu an ödeme yapabilecek durumda değiliz" şeklinde konuştuklarını söyledi.

Bugün işten atılan işçilerle birlikte eyleme devam ederken Hidrodinamik Tersanesi insan kaynakları ve taşeron firma yetkilileri işçilerle görüşmek üzere geldi.

"Eylem yapmanıza gerek yoktu. Biz sorunu çözmekten yanayız. Hemen ödeme yapma imkanımız olmadığı için süre istedik" vb. şeklinde konuştu.

İşçiler eyleme devam ederek "Haklarımız ödeninceye kadar gelmeye devam edeceğiz" diyerek haklarını almakta kararlı olduklarını söyledi. İşçiler bir kafede yarın için eylem programını yaparken şirketin avukatı ve taşeron firma patronu arayarak yevmiyrleri hesaplamak ve mutabakat sağlamak için geldi.

İşçileri tehdit eden söylemler nedeniyle gergin geçen görüşmede taşeron firma patronu işçilere yarın ödeme yapılacağı sözü verildi.

İşçiler kararlılıklarını belirterek yarın yine tersane önünde olacağız. Ödemelerimiz yapılınca pankartımızı toplarız" diyerek görüşmeyi sonlandırdı.