< Trendyol İşçilerinden: "Sendika Haktır Engellenemez!"

Trendyol Esenyurt Depo işçileri 16. gününde, İkitelli'de depo önünde eylem yaptı. Polisin engellemeye çalışmasını işçiler, sloganla yanıtladı.

Trendoyl Esenyurt Depoda PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi oldukları için işten atılan işçilerin eylemi 16. gününde.

Dün Trendyol'un Maslak'taki genel merkezi önünde açıklama yapan işçiler Trendyol'a ve iltisaklı olan her yerde eylem yapacaklarını ve işçilerin sesini duyuracaklarını söylemişlerdi. PTT-SEN ve DGD-SEN bugün İkitelli'deki Trendyol deposu önünde eylemdeydi.

İkitelli Trendyol deposu önünde "Trendyol İşçiye Hesap Verecek" yszılı pankart açan işçiler sloganlarla depoda çalışan işçilere emekçilerine seslendi.

Trendyol İkitelli depo işçilerine seslenen PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, Trendyol'un çalışanlarına uyguladığı sömürü ve baskıları, sendikal faaliyeti engellediğini ve işten attığını aktardı.

İşçilerin haklı ve meşru taleplerini ülkenin dört bir yanında duyuracaklarını vurgulayan Şen, "Vazgeçmiyoruz. Her yere gitmeye, sesimizi duyurmaya devam ediyoruz" diyerek kamuoyuna da Trendyol işçileriyle dayanışma çağrısında bulundu.

Konuşmalar devam ederken polis depo işçilerinin direnişçileri görmesini engellemeye çalıştı.

PTT-SEN Genel Başkanı Süleyman Şen, DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar ile birlikte kaldırımda duran işçilerin yanına gelen polis "Yolu kapatıyorsunuz" diyerek müdahale tehdidinde bulundu.

Şen ve Acar, depo önünde kaldırımda durduklarını ve polisin kaldırıma çıkması üzerine yolun kenarına inmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Polis direnişteki işçilere polisin müdahalesini kayda alan işçiyi de engellemeye çalıştı.

Polisin direnişteki işçilerle çalışanların karşılaşmasını ve eylemi engelleme çabasına işçiler de tepki gösterdi. Polisin engelleme çabasına Trendyol Esenyurt Depo işçileri "Sendika Haktır Engellenemez" sloganı atarak yanıt verdi.

İşçiler polisin engelleme çabasını boşa düşürerek Trendyol İkitelli Depo çalışanlarına seslenerek sendikalı olmaları ve birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

.