< Tuzla Gemi'de İşçilerin Eylemi Sonucu Görüşme Bekleniyor

Limter-İş Sendikası, Tuzla Gemi Tersanesi'nde (GEMAK) üyelerinin gasp edilen hakları için eyleme başladı. İşçilerin eylemi üzerine sendikayı tanımayan firma görüşme talebinde bulundu.

Tuzla Gemi Tersanesi'nde (GEMAK) Limter İş Sendikası üyesi oldukları için 6 işçi hiçbir gerekçe göstermeden kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeden işten atıldı.

Limter-İş Sendikası bu sabah erken saatlerde Tuzla Gemi önünde eyleme başladı.

Sendika düşmanı patronlar işçileri arayarak, haklarını ödeyeceklerini fakat sendikayı muhatap almak istemediklerini söyledi. İşçiler sendikal haklarına sahip çıkarak sendika ile hareket etmeye devam etti.

Bunun üzerine patronlar sendikanın avukatını arayarak talepleri kabul edeceğini iletti. Sabah saatlerinde tersane önüne gelen Limter-İş, patronlara 12.00'ye kadar süre verdi. Sorun öğlen saatlerinde çözülmediği takdirde yarın direniş çadırını kuracaklarını belirtti.

Eylem sırasında tersane işçilerine seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Patronlar size çıkın dediğinde ceketinizi alıp çıkmayın. Haklarınızı bırakmayın yasalardan sizden yana. Limter-İş'e üye olun birlikte direnelim" dedi.

Açıklamanın ardından taşeron şirket provokasyon çıkarmaya çalıştı. Limter-İş yöneticilerini alandan gitmeleri teklifinde bulunan taşerona, sendika yöneticileri "Muhatabımız sen değilsin, tersane yönetimidir" dedi.

Taşeronu muhatap almayan sendika yöneticileri işçilere de bir konuşma yaparak patronların birlikte hareket eden işçilerden, korktuğunu, işçileri sindirmek için böyle davrandığını anlattı. Sendika yöneticilerinin yanına gelen Tersane İdare Amriri özür diledi, sorunu çözmeye çalıştıklarını bildirdi.

Sendika ile tersane yönetiminin görüşme yapması ve sonucun sendika tarafından açıklanması bekleniyor.