< Gözaltına Alınan Agrobay İşçileri "Ölmek Var Dönmek Yok!"

İzmr Bergama'da işten çıkarılan Agrobay Seracılık işçilerine polis saldırarsk çok sayıda işçiyi ve sendika yöneticilerini işkenceyle gözaltına aldı. İşçiler gözaltılara rağmen direnişe devam edeceklerini belirtti 

İzmir'in Bergama İlçesi Dikili beldesinde bulunan Agrobay Seracılık’ta çalışan 39 işçi, Tarım İşçileri Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle 23 Ağustos'ta tazminatları gasp edilerek işten çıkarıldı.

17 gündür seranın önünde haklarının ödenmesi için eylemi sürdüren kadın işçiler 3 gündür yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yapıyor. Bugün yine sera girişi önünde yola oturarak tazminatlarının ödenmesini isteyen kadın işçilere polis saldırdı.

Kadın işçiler bugün çocuklarıyla birlikte alana gelmişti. Küçük çocukların gözü önünde çığlıkları ağlamamarı arasında kadın işçiler ve sendika yöneticileri işkenceyle gözaltına alındı.

Yıllarca sigortasız çalıştıklarını, en ağır işleri yaptıklarını, izin kullanmadan, tatil bayram, demeden, düğünde cenazede izin kullanamadan çalıştıklarını anlatan kadın işçiler"Bizi hırsızlıkla suçluyorlar, şimdi biz işe nasıl gireceğiz? Asıl hırsız olan onlardır. Patron hafta tatili keser, izinleri keser, mesaileri keser, sigortasız çalışanları saklar. Sonra biz hırsız oluruz" diyerek Kod 46 ile işten atılmalarına tepki gösterdi.

Polis ve jandarma tarım işçilerine saldırdı, çok sayıda tarım işçisi, Tarım-Sen sendika başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden-İş Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu işkenceyle gözaltına alındı.

İşçiler gözaltı saldırısına ve işkenceli gözaltılara rağmen gece de seranın önünde eyleme devam ediyor.

Agrobay Seracılık işçileri "Haklarmızı almak için mücadele ediyoruz. Haklarmızı ne olursa olsun alacağız Ölmek var dönmek yok" diyerek kararlılıklarını vurguladı.

Tarım İşçileri Sendikası avukatı Yağız Timoçin ise Agrobay işçileri hakkında 12 kişinin mevcutlu bir kişinin iknaken gözaltında tutulma kararı verildiğini belirterek "Jandarma, polis nezaret her şey sermayenin olmuş durumda. Arkadaşlarımız yarın serbest bırakıldıklarında yine burada olacak" dedi.