Agrobay Seracılık'ta işten atılan kadın işçiler gasp edilen hakları bugün fabrika girişindeki yolu kapatarak eylem yaptı. İşçiler, jandarmanın gözaltına alma tehditlerine haklarını almadan gitmeyecekleri yanıtını verdi.
Bergama Dikili'de bulunan Agrobay Seracılık'ta işçiler sömüreye ve düşük ücretlere karşı Tarım-Sen'de örgütlenmeye başladı. Fakat Agrobay Seracılık sendikalı işçileri işten çıkardı. İşten çıkarmalar üzerine fabrika önünde açıklama yapan işçiler de hiç bir hakları ödenmeden işten atıldı.
İşçi kadınlar haftalardır gasp edilen hakları için mücadele ediyor. Fabrika önünde direnişe geçen kadınlar şirket yetkilileri tarafından Jandarmaya gözaltına aldırmakla sürekli tehdit ediliyor.
Kadın işçiler bugün fabrikaya giden yolu kapatarak oturma eylemi yaptı. Kadın işçiler yıllardır fabrikada çalıştıklarını fakat haklarını istediklerini ve Anayasal bir hak olan sendikalı olmak istedikleri için işten atıldıklarını vurguladı.
Jandarmanın yolda oturma eylemi yapamayacaklarını aksi halde gözaltına alınacakları tehditlerine ise yıllardır verdikleri emeklerinin karşılığı olan tazminatlarını almak için eylem yaptıklarını söyledi.
Agrobay Seracılık işçilerine destek veren Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ise jandarmanın gözaltına alma tehditlerine "Burada işçi arkadaşlarımız yasal olan haklarını kullanarak bir eylem gerçekleştiriyor. Eğer burada suç teşkil eden bir durum varsa bize bunu açıklar kanunen gereken işlemi de yapabilirsiniz. Eğer gözaltına almayı gerektiren bir suç söz konusuysa gözaltına da alabilirsiniz. Fakat burada bir suç işleme durumu yok. İşçi arkadaşlarımız haklarını talep ederek oturma eylemine devam ediyor" dedi.
Kadın işçilerden biri "Yoksa yol devletin yolu oturacağım tabi. Hakkımı istiyorum ben. Ben çocuk okutuyorum, Köel gibi yıllarca çalıştım ben burda köle gibi. Daha ne yapayım benim hakkımı versinler. Gerekirse burada kendimi yakarım bu kadın niye yaktı derlerse anlatırsınız. Erdoğan’a kadar da giderim! Alın öldürün bizi yine de gitmeyeceğiz!” dedi.
Kadın işçiler bayram, tatil, düğün cenaze demedik, hiç tatil yapmadan, izin kullanmadan senelerdir çalıştık. Hakkımızı isteyince böyle mi oldu?" diyerek tepki gösterdi. Kadın işçiler tazminatlarını almadan fabrika önünden gitmeyeceklerini vurguladı.