< < Esenler Belediyesi'nde İşten Atma Tehdidine Karşı Eylem

Esenler Belediyesi işçileri iş bırakma eylemine katılan işçilerin işten atılmakla tehdit edilmesini karşı belediye şantiyesinde toplanarak protesto etti.

Esenler Belediyesi'nde Çevre Koruma Biriminde çakoşan işçiler Ağustos ayında ücretlerin arttırılması talebiyle yapılan iş bırakma eylemi yapılmıştı.

İşçilerin kararlılığı sonucunda ücretlerine zam yapıldı. İşçilerin taleplerini büyük oranda karşılayan bir zam yapıldığını belirten işçiler bugün ise iş bırakma eylemine öncülük ettiği iddia edilen öncü işçilerin işten atılmakla tehdit edilmesine karşı belediyenin Çevre Koruma şantiyesinde toplanarak tepki gösterdi. Ağustos ayında yol ve yemek ücreti dahil 16 bin civarında olan maaşlarının 20-22 bin civarında maaş ve yol yemek ücreti talep eden işçilerin ücretlerine zam yapılarak yol ve yemek ücreti dahil 20 bin lira oldu.

Fakat Esenler Belediyesi işçileri aldıkları zamma sevinemedi. Ağustos ayında yapılan iş bırakma eylemine öncülük ettiği iddia edilen öncü işçilerin çalışma koşulları değiştirilmeye başlandı. İşçilerin yaptıkları iş ya da işyeri değiştirilerek "Ya bu işi yaparsın ya da iş aktin feshedilir" denilerek işten atılmakla tehdit edildi.

Eyleme öncülük ettiği iddiasıyla 15-20 kadar kişilik bu baskı ve tehditlere maruz kalması ve eyleme katılanlardan savunma isteneceğinin söylenmesi üzerine işçiler bugün belediyenin Çevre Koruma şantiyesinde iş ve işyeri değişikliği dayatmssı ve işten atma tedihditlerine karşı toplanarak belediyenin bu zalimce cezalandırma tavrı protesto edildi.

Yöneticilerden bazıları işçileri dinleyip sorunu çözmeye yönelik davranırken bazılarının ise işçileri tehdit etmeye devam etti. İşçiler ise yol ve yemek ücreti 16 bin civarında ancak maaş alabildiklerini ve bununla geçinmelerinin imkansız olması nedeniyle son çare Ağustos ayında ücretlerine zam talebiyle Çevre Koruma birimi olarak iş bıraktıklarını belirtti.

İş bırakma eyleminin yasal hakları olduğunu, eyleme öncülük ettiği iddiasıyla arkadaşlarının cezalandırılmaya çalışıldığını belirten işçiler "Hep birlikte geçilebileceğimiz bir ücret istedik. Suç olacak bir şey yapmadık. Arkadaşlarımıza yapılan dayatmaya ve eylem nedeniyle savunma istenmesine karşı şantiyede topladıklarını belirtti.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.