Buca İmar A.Ş. İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

İzmir’de Buca Belediyesi iştiraki olan Buca İmar A.Ş. işçileri “Geçinemiyoruz” diyerek iş bıraktı. TİS’de yer alan ücretlerinin enflasyon karşısında eridiğini belirten belediye işçileri ek zam talebinde bulunurken, ücret ödemelerinin de aksatılmamasını istiyor.

İzmir’d e Buca Belediyesi iştiraki olan Buca İmar A.Ş. işçileri hızla artan enflasyon nedeniyle maaşlarının eridiğini ve geçinemediklerini belirterek ek zam talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şubesi’nde örgütlü işçiler maaşları için ek protokol talep etti. İşçiler belediye ile yapılan görüşmelerde sendika yönetimi üzerinden iletilen rakamların çok düşük olduğunu ve belediye yönetiminin, işçilerin geçim derdini ciddiye almadığını belirtti.

Belediyenin işçilere iletilen teklifinde günlük yevmiye taban ücretinin 500 lira, günlük yemek ücretinin 90 lira, gıda kartı ücretinin de 1300 lira olduğunu belirten işçiler bu ücretlerle insanca yaşamalarının mümkün olmadığını belirtti.

Buca İmar A.Ş. işçilerinin talebi ise verilen sözlerin yerine getirilmesi ve geçen yıl yapılan TİS maddelerine yüzde 50 ek zam yapılması.

İşçiler ayrıca Buca Belediyesi’nin maaşları düzenli yatırmadığını, gıda kartı ödemelerini de aksattığını, geçen yıl söz verilmiş olan banka promosyon ücretlerinin ise yatmadığını belirterek, ödemelerinin de düzenli yatırılmasını istiyor.