< Ağaç A.Ş. İşçilerinin Eylemi Kazanımla Sonuçlandı

İBB iştirakı olan Ağaç A.Ş.'de çalışan BTO-SEN üyesi işçilerin ücretlerinin artırılması talebiyle başlattıkları eylem 8. gününde kazanımla sonuçlandı. BTO-SEN sosyal medyadan yaptığı paylaşımda varılan anlaşma sonucunda yeni kazanımlar da elde edildiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'de çalışan Birleşik Tarım-Orman Sendikası üyelerinin, diğer İBB işçileriyle eşit ücret ve sosyal haklar sağlanması talebiyle Saraçhane Parkı'nda başlattıkları eylem 8. gününde kazanımla sonuçlandı.

Birleşik Tarım-Orman Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, diğer İBB işçileriyle eşit ücret ve yan haklar talebiyle başlatılan eylemin ücret zammı ve yan hakların tanınmasıyla sonuçlandığını duyurdu.

Bir Ağaç A.Ş. işçisinin verdiği bilgiye göre varılan anlaşmada;

"- 19.260 TL yol, yemek maaş

- 40 günlük ikramiye

- 40 saat çalışma

- Her bayram 650 TL bayram ikramiyesi,

- Makina primleri 12 ay devam edecek,

- Direnişte geçen günlerin yevmiyeleri kesilmiyecek

- İşten çıkarma olmayacak" maddeleri yer aldı.