< "Geçim Derdimiz Ciddiye Alınana Kadar Eylemlerimiz Devam Edecek"

 

Kadıköy Belediyesi işçileri, aldıkları ücretlerle geçinemediklerini belirterek yarım gün iş bıraktı. İşçiler geçinecek ücret talepleri dikkate alınıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi Kadıköy Belediyesi işçileri, sefalet ücretlerine mahkum edilmeye, açlık ve yoksulluğa karşı bu sabah işbaşı yapmadı.

 

"Barınamıyoruz, Beslenemiyoruz, Geçinemiyoruz!"

Yarım günlük iş bırakma kararıyla sabah erken saatlerde Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde toplanan belediye işçileri, belediye binasından "Barınamıyoruz, Beslenemiyoruz, Geçinemiyoruz! Ek Protokol İstiyoruz!" yazılı dev bir pankart sallandırdı.

"Faturaları Ödeyemiyoruz Bu Zamlarla Yaşayamıyoruz", "Ek Protokol İstiyoruz", "Kiralar Ortalama 17 Bin Lira Maaşımız 14 Bin 500. Barınamıyoruz", "Okullar açılıyor, kara kara düşünüyoruz", "Kızma Bize Başkan Çok Yoksuluz", "Dipteyim, sondayım, depreyondayım", "Fakirlik Kapıdan Girince Aşk Çıkar Gider", "Bizimkisi Bir Hak Hikayesi", "Emekten, Haktan Yana Büteç İstiyoruz", "Geçinemiyoruz" yazılı dövizler taşıyan Kadıköy Belediyesi işçileri eylem boyunca "Zam zulüm İşkence, İşte Faşizm", "Kadro Hakkımız, Söke Söke Alırız", "Tediye Hakkımız, Söke Söke Alırız", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı.

 

"Aylardır Geçinemediğimizi Anlatmaya Çalışıyoruz"

Eylemde konuşan Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu 1 Nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çam Ay , aylardır geçinemediklerini anlatmaya çalıştıklarını, bir çok işçinin geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kaldığını ifade eden Ay, "Bir arkadaşımız yaptığı ek iş sırasında kaza geçirdi, şu an yoğun bakımda" diyerek işçilerin yaşadıkları duruma dikkat çekti

 

"Fişlendik, Suçlandık, Halka Şikayet Edildik, Düşmanlaştırılmaya Çalışıldık"

Haftalardır belediye ve şirket yönetiminden iyileştirmeye yönelik bir öneri beklediklerini İfade eden Ay "Maalesef iyi niyetimizin ve sabrımızın karşılığı oyalama taktiği oldu. Bu sırada SODEMSEN üyesi pek çok belediyeden, atılan iyileştirme adımlarının haberleri geliyor. SODEMSEN üyesi Kadıköy'ün neyi beklediğini anlayamıyoruz. Arkadaşlar, bir gün iş bıraktık diye, isim isim fişlendik. Yetmedi, halka şikayet edildik; bizzat hizmet götürdüğümüz Kadıköylüyle düşmanlaştırılmaya çalışıldık. Sosyal demokrat bir belediyede yasal hakkımızı kullandığımız halde AKP'nin ekmeğine yağ sürmekle dahi suçlandık" diyerek yaşadıkları süreci aktardı.

 

"Yattığı Gün Biten Maaşlar Kesintiye Uğradı"

İşçilerin haklarını aramaları üzerine yaşadıkları bu yıldırma çabalarına bir de patronun yevmiyeleri keserek yıldırma girişiminde bulunduğunu söyleyen Ay, "Yattığı gün biten maaşlarımızın bir de kesintiye uğraması son darbe oldu. Fakat hiçbir şey yapmadan oturup beklersek hiçbir şey olmayacak" dedi.

 

"Eylemlerimiz Devam Edecek"

Bugüne kadar başarıya ulaşan işçilerin eylem koyarak başardıklarını ifade eden Ay "Bizim de başka çaremiz yok. Bu nedenle bir kez daha hep birlikte iş bırakıyoruz. İnsan yerine konulup geçim derdimiz ciddiye alınana dek eylemlerimiz devam edecek" dedi.