FEDAŞ İşçilerinden İş Cinayetinde Katledilen Arkadaşları İçin Eylem

Dersim’de düşük ücret zammına karşı 9 Ağustos’ta başlattıkları iş yavaşlatma eylemlerini sürdüren DİSK/Enerji-Sen üyesi FEDAŞ işçileri, Trabzon'da iş cinayetinde yaşamını yitiren arkadaşları için anma gerçekleştirdi.

Dersim’de DİSK/Enerji-Sen üyesi Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri AŞ (FEDAŞ) işçileri, düşük ücret zammına karşı 9 Ağustos’ta başlattıkları iş yavaşlatma eylemini sürdürüyor. FEDAŞ işçileri Trabzon’da iş cinayetinde yaşamını yitiren arkadaşları için bir anma yaptı.

Çoruh Aksa işçisi 25 yaşındaki ve 1 çocuk babası Musa Kasap, Kaleönü Mahallesi’nde abone bağlantısını yaparken elektrik akımına çarpılarak yaşamını yitirdi.

İş yavaşlatma eylemlerini sürdüren FEDAŞ işçileri bugün yaptıkları eylemde Musa Kasap'ı andı.

Eylemde konuşan DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, “Sermayenin kâr hırsı Musa Kasap'ın hayatına mâl oldu. Eksik personel ile performans baskısıyla işçi arkadaşımızı çalıştırmaya zorlayan işveren bu cinayetin sorumlusudur” dedi.

Hem hüzünlü hem de öfkeli olduklarını söyleyen eden Atsız, tüm enerji işçilerinin insanca yaşayabilecek ve çalışacak koşullar için mücadele ettiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından FEDAŞ işçileri Kasap’ın fotoğrafları üzerine karanfiller bırakarak ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek anmayı sonlandırdı.