< Davutpaşa'da İşçilerin Eylemi Kazanımla Sonuçlandı

İstanbul Davutpaşa'da bulunan 5 bloklu sitede çalışan 25 inşaat işçisi gasp edilen haklarını almak için başlattıkları direnişi Dev Yapı İş ve İnşaat Sen ile irtibata geçerek bugün kazanımla sonuçlandırdı.

İstanbul Davutpaşa'da Kul İnşaat'ın ana firma Oniks firmasının taşeron olduğu 5 bloklu site şantiyesinde çalışan 25 inşaat işçisine 20-25 günlük çalışmadan sonra "İşi beğenmedik" denilerek işlerine son verildi.

İşçiler "Çalıştığımız işin ödemesini yapın gidelim" diyerek işin sonlandırılmasını kabul etti. Götürü olarak anlaşmaya vararak işe başlayan işçilere yaptıkları işin üçte ikisi kadar ödeme hesabı çıkarıldı. Bazı işçilerden ise çok daha fazla kesinti yapıldı.

Ödenecek miktara itiraz eden işçiler tüm hakları ödeninceye kadar şantiyeden ayrılmayarak Cuma günü direnişe başladı.

Ücretlerinin ödenmesi konusundaki tartışmalar sürerken işçiler Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat Sen ile irtibata geçerek alacaklarının gasp edildiğini belirtti.

Şantiyeye gelerek işçilerle görüşen sendikalar direniş devam ederken şirket yetkililerine sorunun çözülmesi için uyarıda bulundu. İşçiler iki sendika ile birlikte eylemi sürdürdü. Şirket yetkilileri bugün işçilerin alacaklarını hesaplayarak banka hesaplarına yatırdı.

Hakları ödenen işçiler şantiye önünde sendikaların önlüklerini giyerek "Tüm Haklarımızı Alana Kadar Direneceğiz" yazılı pankart açtı. Sendikalar adına konuşan Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerin birlikte ve kararlı mücadelesiyle yaklaşık bir haftadır gasp edilen haklarını aldıklarını söyledi.

İşçilerin yevmiye fazla mesai gibi tüm haklarının ödendiğini belirten Karabulut "İşçiler bir kez daha direnerek haklarını aldılar. Direnerek birlikte kazandık" dedi.

İşçiler "İnşaat İşçisi Köle Değildir" sloganı atarak sendikalara teşekkür ederek şantiyeden ayrıldı.