< İşçi Sendikalarından Limak Önünde Eylem

İşçi Sendikaları,Antalya'daLimak Holding'e ait Limak Lara Oteli önünde eylem yaparak emek sömürüsü sömürüsüne ve doğa katliamına karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Emek sömürüsüne karşı mücadele eden sendikalar bir süredir ağaç katliamı yapılan, halkın jandarma ve polis saldırısına işkenceli gözaltılara rağmen mücadeleyi sürdürdüğü Akbelen Ormanları için eylem yaptı.

İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Limter-İş ve Dev Tekstil Akbelen Ormanını katleden Limak Holding'in Antalya'da bulunan oteli önünde eylem yaptı.

Limak ve İÇTAŞ ortak projesi YK Enerji için Akbelen Ormanı'nın katledilmesine karşı günlerdir jandarma saldırısına ve işkenceli gözaltılara rağmen halkın mücadelesi ve dayanışma çağrıları sürüyor. İşçi sendikaları, dayanışma için dün Akbelen Ormanı'nın direniş alanına giderek destek vermişti.

Bugün ise eylemi Limak Holding'e ait Antalya'daki LimakLara Oteli önüne taşıdı.

 

"Limak'a Karşı Birlik Olalım" Çağrısı

"Doğa Düşmanı Limak, Akbelen'den Defol" ve "Akbelen Ormanını Savunacağız" yazılı dövizler taşıyan devrimci işçiler, "Emek örgütleri olarak emeğimize, doğamıza göz diken; emeğimizi sömüren, doğamızı katleden Limak'a karşı halkımızı, emekçileri birlik olmaya çağırıyoruz" dedi.

 

"Ormanlar Çocuklarımızın Ve Bizim Geleceğimizdir"

Akbelen'de ağaç katliamının sürdüğünü belirten sendikalar, "Ormanlar çocuklarımızın ve bizim geleceğimizdir. Akbelen'de orman katliamına son verilsin. Tüm emekçileri orman katliamı yapan Limak'a karşı birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

 

"İnsanca Yaşamı Birlikte Mücadeleyle Kazanabiliriz"

"Tüm yaşam alanlarımızı cehenneme çevirmekteler. Bizler doğamıza, canlı yaşama sahip çıkmak zorundayız. Buraya şantiyelerden, tekstil fabrikalarından, tersanelerden geldik yaşam alanımıza doğamıza sahip çıkıyoruz. Tüm işçi ve emekçileri de yaşam alanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz" diyen işçiler, insanca yaşamın ancak birlikte mücadeleyle kazanabileceğini vurguladı.

 

"Akbelen'le Cudi'nin Sesini Birleştirelim"

"Akbelen'de katledilen biziz, sesimizi Cudi'ye ve Akbelen'e ulaştıralım. Cudi'nin sesiyle Akbelen'in sesini buluşturalım, birleştirelim, birleşik mücadeleyi büyütelim" diyerek birlikte mücadele çağrısı yapan İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Limter-İş ve Dev Tekstil üyeleri eylemi "Limak Akbelen'den Defol" sloganıyla sonlandırdı.