< İzmir Metro’da Grev Sona Erdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve İzBB’nin patron sendikası olan SODEM-SEN ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, işçiler 31 Temmuz Pazartesi günü greve çıkmıştı. Grev, 2 Ağustos günü anlaşma yapılması ile sona erdi.

625 çalışanı ilgilendiren görüşmelerden anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler, İzmir Metro Genel Müdürlüğü’nün Halkapınar’daki ana binası önüne gelerek, greve çıktıklarını duyurdular ve tüm istasyonlara grev pankartları asıldı. Saat 05.00'ten itibaren metro ve tramvay seferleri durdu.

Günde 400 bine yakın İzmirlinin kullandığı metro grevinde, Büyükşehir Belediyesi, işçilerle anlaşmak yerine “toplu ulaşımda aksama yaşanmaması” ESHOT otobüslerine ek hatlar koydu.

Demiryol-İş Sendikası "İzmir Metro A. Ş.'de yürüttüğümüz 10. dönem toplu iş sözleşmesi iki tarafın karşılıklı uzlaşıya varması sonucu imza altına alınmıştır" diye açıklama yaparken, Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ve tramvayda grevin sona erdiğini, “2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar”ın bittiğini duyurdu.