Altı aylık “resmi” enflasyon %19,77 iken, hükümet memur maaşlarına enflasyon farkı olarak %17,55 ve seyyanen 8 bin 77 lira zam yapılmasını teklif etti.

SES, İstanbul Şişli'deki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak bu komik rakamı protesto etti.

''Yoksulluk Kader Olamaz!'' pankartı açan sağlık emekçileri, ''Emeğimize, aşımıza göz koyanlara rahat uyku yok'' dedi.

Okudukları basın açıklamasında ''Açlık sınırı 10 bin 277, yoksulluk sınırı 33 bin 789 lira olan ülkemizde en düşük memur maaşı yoksulluk sınırının altında kalmıştır. Vergi zammı ile cebe girmeyen zamlı maaşlarımız %53 erimiştir. Ekonomi bakanının 'mali disiplin', 'bütçe açığını kapatma' söylemleri bu vergi artışlarıyla milyonların sırtına yüklenmiştir. Memur bugün aldığı maaşla sadece barınma ve beslenme ihtiyacını karşılayabilmektedir. Kaşıkla verilen kepçeyle alınmıştır. Seyyanen zamlar memurun kök maaşını etkilemeyen bir aldatmacadır. Asgari değil, insanca bir yaşam istiyoruz.'' dediler.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisiyle uygulanan zam oranı arasındaki çelişkiye de dikkat çeken sağlıkçılar, ''Kendi söyledikleri rakamlara kendileri dahi inanmıyor. Seyyanen zamlar bizim emekliliğimize yansıtılmayacak. 30 yıldır çalışan arkadaşımız emekli olduğunda geçinebilecek mi?'' dedi.