Belediye İşçileri İş Bıraktı

DİSK Genel-İş Sendikası, ülke çapında, örgütlü olduğu işyerlerinde iş bıraktı.

Genel İş Sendikasında örgütlü belediye işçilerinin talepleri şöyle:

-İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir.

-696 sayılı KHK ile belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır.

-Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir.

-Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir.

Bu 4 ana talep için başta İstanbul olmak üzere Mersin, İzmir, Çanakkale, İzmit, Kırıkkale, Dersim, Ankara, Edirne, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir, Lüleburgaz, Kırşehir, Batman, Antakya’da belediyeler önünde toplanan işçiler ücretlerinin iyileştirilmesini ve eşitsizliklerin kaldırılmasını istediler.

İstanbul’da Mecidiyeköy Meydanı’nda toplanarak sloganlarla Cevahir AVM önüne yürüyen işçilere çok sayıda sendika da katılarak destek verdi.

“İlave Tediye, Kadro Hakkı Derhal Verilmelidir” pankartının açıldığı eylemde “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, "Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları atıldı. Kadıköy’de de Belediye önünde toplanan işçiler, sloganlar arasında okudukları basın açıklamasının ardından, akşam saatlerine kadar belediyenin önünde olacaklarını söylediler.