Öğretmen Sendikası, Özel Oğuz Kaan Koleji'nde sendikalı öğretmenin işten atılmasını ve baskı ve sömürü uygulamalarını okul önünde eylem yaparak protesto etti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sendika üyesi öğretmenin işten atılmasını ve öğretmenlerin tatillerde kurs adı altında usulsüz şekilde çalıştırılmasını Oğuz Kaan Koleji Atakent Kampüsü önünde eylem yaparak protesto etti.

 

"Hukuksuzluğa İtiraz Eden İşten Öğretmen Atıldı"

Kolej binası önünde "Bu Mücadelenin Arkasında Direnen Öğretmenler Karşısında Yenilen Patronlar Var" yazılı pankart açılan eylemde yıl boyunca çok sayıda usulsüzlüğe sahne olan kurumda bu usulsüzlüklerin sene sonunda da devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada “Kolej yönetimi yaz tatilinde ek ders ücreti ödemeden öğretmenlerini ‘kurs’ adı altında ders vermeye zorlamıştır. Oysa kanunda yaz tatilinde sadece ek ders ücreti karşılığında ders verilebilir. Hukuka aykırı düzenlenen bu kursa itiraz edenlere de Oğuz Kaan Koleji, ‘İstediğiniz yere şikayet edin biz yapacağız’ demiştir. Şikayet edilince de bir günah keçisi bulup öğretmen arkadaşımızı işten çıkartmışlardır. İşten çıkarılma gerekçesi sorulduğunda elle tutulur bir sebep gösterememişlerdir” denildi.

 

"Eskisi Gibi Değil Artık Sendikamız Var"

Yıl içinde eğitim öğretim faaliyetleri sürerken, keyfi biçimde bazı öğretmenleri işten çıkaran, boşta kalan dersleri diğer öğretmenlere yükleyen ve bunun karşılığı olan ek ders ücretlerinin uzun süre verilmediğine dikkat çekilen açıklamada “Öğretmenlerin kanunla sabit ek ders ücretlerinin bir kısmı gasbedilmiştir. Kurum her türden hakkını talep edenlere karşı işten çıkarma, bir dahaki sene sözleşme yapmama tehdidini savurmayı sürdürmüştür. Bu kurumun böyle davranmasına eskiden bireysel düzeyde itirazlar olur ve bu da bu türden kurumları hak gasplarından caydırmazdı. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi değil artık eğitimcilerin bir sendikası var” denildi.

"Eğitimi Değil Ceplerine Girecek Parayı Düşünüyorlar"

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri kolejlere çocuklarını gönderen velilere de seslenerek “Bu kurumlar sizlere süslü binalar sunup göz boyamaya çalışırken aslında çocuklarınızın iyi bir eğitim almasını değil ceplerine girecek parayı düşünüyorlar" dedi.

 

"İyi Bir Eğitim Eğtimcilerin Çalışma Koşullarının İyi Olmasıyla Mümkündür"

Diğer yandan kolej patronlarının çocuklarını eğitenlerin haklarından, hak ettikleri ücretlerden keserek kârlarını arttırmakta olduğunu ifade edilerek "Öğrencilere toplumun yetişmekte olan bireyleri olarak değil, sadece müşteri gözüyle bakmaktadır. Öğrencilerin gerçekten iyi bir eğitim almaları ancak ve ancak eğitimcilerin çalışma koşullarının iyi olmasıyla mümkündür. Her an işten çıkarılma endişesi taşıyan, mobbing ve farklı baskılarla yaşayan bir öğretmen gelecek nesillere yeterince yararlı olamayacaktır” denildi.

 

"0Kolej Tabelasının Ardından Sömürülen Öğretmen Emeği Var"

Kolej tabelasının ardında, sömürülen öğretmen emeği ve mobbing olduğu vurgulanan açıklamada “Baskı altında imzalatılan istifa dilekçeleri var, tatil günlerinde zorunlu ücretsiz çalıştırma var, işten çıkartılan öğretmenlerin ders yükünü diğer öğretmenlere yükleyen bir kolej yönetimi var" denildi.

 

"Hak Mücadelesi Veren Eğitimcilerin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"

Hiçbir kurumun hakkını arayan bir öğretmeni işten çıkartmasına, bu hukuka aykırı düzeni sürdürmesine asla sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Öğretmen Sendikası üyeleri "Sendika olarak kurumun usulsüzlüklerini ifşa ettiklerinde kurumun uzlaşma yoluna gitmek istediği belirtilerek “Artık bu ülkede hiçbir öğretmen yalnız değildir. Öğretmen Sendikası bugüne kadar hak mücadelesi veren bütün eğitimcilerin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir” dedi.

Oğuz Kaan Koleji patronlarına seslenen öğretmenler "Oğuz Kaan Koleji ve öğretmenin hakkını teslim etmemeye niyetli tüm özel eğitim kurumlarını uyarıyoruz. Eski rahat günleriniz geride kaldı. Artık öğretmenlerin sendikası var. Yurdun dört bir yanında, nerede hakkı yenen bir öğretmen var ise Öğretmen Sendikası oradadır" dedi.