< < Karşıyaka Belediyesi İşçilerinden Simitli Protesto

Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan ve uzun zamandır maaşlarını tam alamadıklarını vurgulayan kamu emekçileri, belediye önünde simitli protesto gerçekleştirdi.

Tüm Belediye ve Yerel Hizmetler Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi, Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerinin uzun zamandır maaşlarını tam olarak alamamasına ilişkin belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Karşıyaka Belediyesi işçilerinin yanı sıra çok sayıda işçi katıldı. İşçilere halk da destek verdi. Eyleme simit getiren belediye emekçileri, paralarının ancak buna yettiğini belirtti.

Açıklamada konuşan Karşıyaka Belediyesi Tüm Bel-Sen İş Yeri Temsilcisi Fırat Belen, belediye emekçileri olarak haftanın üçüncü gününde üçüncü kez eylemde olduklarını söyledi. İdare tarafından henüz taleplerini karşılayacak bir adım atılmadığını belirten Belen, “Bu durum karşısında taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadele edeceğimizi herkese bir kez daha hatırlatırken daha geniş bir kamuoyu desteği elde edebilmek ve mücadelemizi daha da güçlü kılmak adına tüm dostlarımıza da bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin Karşıyaka Belediyesi emekçilerinin verdiği emek mücadelesine destek olun” dedi.

Kararlılıklarını ciddiye almayan, küçümseyenler olduğunu da İfade eden Belen, “Bizler kimseden bir lütuf istemiyoruz sadece hakkımız olan ne varsa onları istiyoruz ve emin olun tüm haklarımızı alacağız. Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara mutlaka sesimizi duyuracağız, bizleri duymak ve görmek zorunda olduğunuzun farkına varacaksınız. Herkes şundan emin olsun, bugün bizlerin burada verdiği mücadele karşısında kim nasıl bir tavır takınırsa aradan yıllar geçtikten sonra bile bugün ne yaptığı ya da yapmadığı ile anılacaktır. Bizler ne bugün bize destek olanları, elini taşın altına koyanları ne de bizi görmezden gelenleri, küçük çıkarlar uğruna bizlere sırtını dönenleri ve bu mücadeleyi küçümseyenleri unutmayacağız” dedi.