İnşaat İşçilerine İşkence Ve Gözaltı

İzomas Şirketler Grubu ve YDA'nın gasp ettiği hakları için eylem yapan inşaat işçileri Palladium AVM ve Emlak Konut GYO önünde eylem yaptı. Her iki yerde de eylem yapan işçiler işkenceyle gözaltına alındı.

İzomas Şirketler Grubu ve YDA'nın gasp ettiği tazminatlarının ödenmesi talebiyle iki günüdür eylem yapan inşaat işçileri üçüncü günde eylemlerini iki ayrı yerde gerçekleştirdi. İnşaat İş İşçileri Sendikası ve Devrmci Yapı İnşaat Ve Yol İşçileri Sendikası üyesi inşaat işçileri, İzomas Şirketler Grubu ve YDA şirket patronların üç yıldır gasp ettiği kıdem tazminatı, fazla mesaileri, elden verilen maaşlarının ödenmesi, ayrıca sigorta primlerinin asgari ücret üzerinden ödenmesi nedeniyle 12 Haziran günü İzomas Şirketler Grubu'nun bulunduğu Palladium Tower plaza önünde eyleme başlamıştı. İnşaat işçileri eylemin üçüncü gününde ise iki noktada eylem yaptı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Emlak Konut GYO'nun önü ve çevre sokakları çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alındı. Kaymakamlık tarafından ise eylem yasağı getirildi. Eylem yasağını tanımayan inşaat işçileri "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Direne Direne Kazanacağız" sloganıyla" Emlak Konut GYO önüne yürüdü. İşçiler polis barikatına yüklenerek bina girişine geçti.

Barikat içerisinde oturma eylemine geçen işçiler kalkanlarla ablukaya alındı. Polis, ablukaya aldığı işçilere işkenceye başladı. İşçiler ise "İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek" sloganıyla yanıt verdi. Uzun süre ablukada darp edilen işçiler daha sonra ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı. Emlak Kontu GYO önünden gözaltına alınan inşaat işçileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubedeki ifade işlemleri ve sağlık kontrolünün serbest bırakıldı.

Palladium Tower önünde eylem yapan inşaat işçileri ise bina içine girerek sloganlar ve konuşmalarla üç yıldır tüm haklarının gasp edildiğini, haklarını alana dek mücadele edeceklerini vurguladı.

"İzomas patronları biz inşaat işçilerinin haklarını gasp etti. İzomas patronları yasadışı davranıyor. Bizim haklarımızı gasp etmeye çalışıyor. Haklarımızı İzomas patronlarına gasp ettirmeyeceğiz" diyen inşaat işçileri ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı.

"Yine geleceğiz" diye haykıran inşaat işçileri, gözaltına alınırken de "Direne direne kazanacağız" sloganı attı.

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen inşaat işçilerinin ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.