Acron Elektronik İşçileri İşten Atmaları Protesto Etti

 

Bolu’da bulunanlar Acron Elektonik fabrikasında, Türk Metal Sendikası'na üye oldukları için 21 işçi işten çıkarıldı. İşçiler, fabrika önünde eylem yaparak işten atma saldırısını protesto etti.

Bolu'da Yukarı Soku Mahallesi'nde bulunan Acron Elektronik fabrikasında, Türk Metal Sendikası’na üye olduğu için 21 işçi işten çıkarıldı. Fabrika önünde eylem yapan işçiler sendikal faaliyetleri nedeniyle işten atıldıklarını vurguladı.

 

"İşçiler Kanunsuz Şekilde Çalıştırılıp Düşük Ücrete Mahkum Edilidi"

Eylemde basın açıklamasını yapan Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Hakan Gülen, fabrikanın işçilere baskı uyguladığını ve sendika faaliyetinin engellendiğini belirterek, “Yıllardır çalışanlarına kanunsuz çalışma saatleri dayatılmış resmi tatillerde çalıştırılıp mesai vermek yerine kanunsuz bir şekilde izne çıkarılmıştır ve çalışanlar düşük ücrete mahkûm edilmiştir" dedi.

 

"Gözdağı Vermek İçin 21 Sendika Üyesi İşten Atıldı"

Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olduklarında da hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sendikalı işçilerin işleriyle tehdit edildiğini ifade eden Gülen, "Gözdağı mahiyetinde 21 üyemiz de işten atılmıştır. Yaşanan olay vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki bu hukuksuzluklara karşı işçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur” dedi.

 

"Atılan İşçi Arkadaşlarımız Geri Alınsın"

Acron Elektronik patronlarına seslenen Gülen, “Bizler buradan Türk Metal Sendikası olarak işverenine hukuksuz, katı ve kabul edilemez tutumlarından vazgeçmelerini, Anayasa’ya aykırı davranmamalarını, yasalara uymalarını sendikalı çalışma hakkını tanımalarını ve sorunun diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade ediyor, sendikalı oldukları için atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri alınması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

 

"Ekmeğimiz Ve Emeğimiz İçin Örgütlenmeye Devam Edeceğiz"

Yetkililerin hukuksuz, emek ve sendika karşıtı tavırlarından vazgeçerek, iş barışını bozmamasını ve yasalara saygı göstermesini isteyen Gülen, işten atılan işçiler için başlattıkları hukuksal süreç sonuçlanana kadar takipçisi olacaklarını ifade ederek "Emeğimiz ve ekmeğimiz için örgütlenmeye devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İşçiler eylemde sık sık "Sendikal Faaliyet Engellenemez", "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları attı.