< Kartal Belediyesi İşçilerinden Grev Kararı

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 4 Nolu Şube ile Kartal Belediyesi'ne bağlı Karyapsan işçileri, TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı.

Kartal Belediyesi iştiraki Karyapsan ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 4 Nolu Şube arasında TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı.

DİSK/Genel-İş 4 No'lu Şube ile Kartal Belediyesi iştiraki Karyapsan arasında şubat ayında başlayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde gerçekleşen 8 oturumda, maddi konuları kapsayan 11 maddede anlaşma sağlanamadı. Ara buluculuk sürecinden de anlaşma sağlanamayınca işçiler grev kararını astı. Anlaşma sağlanamadığı takdirde 19 Haziran'da grev başlayacak. Karyapsan asfalt şantiyesinde, Karyapsan işçilerinin yanı sıra diğer birimlerde çalışan işçilerin de katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamaya Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 4 Nolu Şube Başkanı Şube Başkanı Nazan Gevher Ay, yönetim kurulu üyeleri ve 3 No’lu Şube Başkanı Özer Ersan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın açıklamasında hemen her gün temel tüketim maddelerine fahiş zamların geldiği, işçilerin en temel ürünleri karşılamakta zorlandığı belirtildi. Barınmanın da çok büyük bir maliyet unsuru haline geldiğine dikkat çekilen açıklamada, "Karyapsan emekçileri olarak bizler insan onuruna yaraşır şekilde yaşayacak ücret talep ediyoruz. Ekonomik krizi ve gerçek enflasyon oranlarını görmezden gelen Karyapsan yönetimi tarafından, üyelerimizin hak ettikleri oranda bir ücret artışı teklifi gelmezse, yasadan doğan hakkımızı kullanarak, 19 Haziran 2023 Pazartesi günü grev uygulamasına başlayacağımızı tüm kamuoyu önünde ilan ediyoruz" denildi.

Bu süre içerisinde müzakerelere açık olunacağı ifade edilerek "Müzakerelere devam etmek için elimizi tekrar sizlerin huzurunda uzatıyor ve bu sözleşmeyi masada bitirmeyi diliyoruz" denildi.