Cam İşçilerinden Promosyon Hakları İçin Eylem

Şişecam’ın ortaklarından Türkiye İş Bankasının işçilere promosyon vermemesi üzerine Kristal-İş Sendikası üyesi cam işçileri, promosyon hakları için Bursa, Balıkesir ve Eskişehir’de eylem yaptı.

Şişecam’ın ortaklarından Türkiye İş Bankası'nın işçilere promosyon vermemesi üzerine Kristal-İş Sendikası üyesi cam işçileri promosyon hakları için Balıkesir, Bursa ve Eskişehir' de eylem yaptı.

Şişecam Balıkesir, Bursa ve Eskişehir fabrikalarında Kristal-İş üyesi işçiler fabrikaları önünde promosyon hakları için açıklama gerçekleştirdi.

 

"Şişecam Çalışanları Arasında Ayrımcılık Yapıyor"

Pandemiden bu yana Şişecam işletmelerinin beyaz ve gri yaka çalışanlarına maddi destek vererek mavi yakalı çalışanların bunun dışında tutularak ayrımcılık yapıldığı vurgulanan açıklamada "5 Mayıs’ta yaptıkları çifte standart bardağı taşıran son damla oldu. Bizlere yapılan bu haksızlığı, dışlanmayı görmezden gelmemiz asla mümkün değildir. Burada yapılan uygulama işçi-memur arasında bir ayrımın olduğunu açıkça göstermektedir" denildi.

 

"Pandemide Ailelerimizi De Tehlikeye Atarak Çalıştık"

Açıklamada "Pandemi döneminde üyelerimiz ölümü göze alarak, aile fertlerini dahil tehlikeye atarak tezgahının başında işine, aşına sahip çıkmış ülkesi için katma değer üretmiştir. Bizler en zor zamanlarda birçok işyeri gibi evlerimizde çalışmadık. Ama günün sonunda bize verilen değeri manevi olarak hissedemediğimiz gibi maddi olarak da hissedemiyoruz” denildi.

 

"Billboardlarda 'Biz Bir Aileyiz', Fabrikada Üvey Evlat"

“Ey Şişecam madem siz bilbordlara kocaman yazılarla ‘biz bir aileyiz’ diyerek samimi bir şekilde paylaşıyorsunuz o zaman neden beyaz yakaya desteğini gösterip de, işçiye farklı muamele uyguluyorsunuz? Yoksa siz çalışanlarınız arasında işçi sınıfını üvey evlat olarak mı görüyorsunuz? Ya da gerçekten bizleri ailenin birer fertleri olarak görüyorsanız gereğini yapmanız gerekiyor" denilen açıklamada ülkenin ekonomik şartlarında işçilerin desteğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde ayrımcılık yapıldığı belirtildi.

 

"Üreten İşçiye Hak Ettiği Değeri Verin"

Açıklamada "Çalışan üreten işçiye de hak ettiği değeri verin. Gerek promosyon gerekse kar payı, cam işçisinin hakkıdır. Derhal bu adaletsiz tutumunuzdan vazgeçmenizi memura verdiğiniz değeri işçiye de vermenizi tavsiye ediyoruz, aksi halde işyerlerinde sağlıklı bir çalışma ortamı olmayacağını şimdiden belirtmek istiyoruz” denildi.