Migros İşçileri Tez Koop İş’e Karşı Eylemde

Tez-Koop-İş Sendikası'nın Migros ile imzaladığı TİS'e itiraz eden işçiler, bugün İstanbul Şişli’de Tez-Koop-İş Sendikası 4 No'lu şubenin önünde, Mağaza ve Market İşçileri Sendikası ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylemde Tez-Koop-İş Sendikası’na seslenen işçiler, “Bizleri işverenle karşı karşıya bırakıp haklarımızı sömürmeye devam ettiniz. Bizler işçiler olarak ne illegal yapılarız ne de teröristiz. Bizleri şantajla yıldıramazsınız. Bizler haklarını almaya çalışan çalışanlarız. Bizlerin hakları çocukların, ailelerin haklarıdır. Asgari ücretin altına düşen ücretlerle çalışıyoruz. TİS sürecinde bizi mağdur ettiniz” dediler.

İşçiler tüm Migros çalışanlarını sendika şubelerine gitmeye davet ederek “biz hakkımızı arıyoruz, bu yolda hep beraber dimdik devam edeceğiz” dediler.

Açıklamanın sonunda işçiler sendika ile görüşme yapmak istese de, kapılar işçilere açılmadı.

Mayıs ayında yapılması gereken toplu sözleşme, 31 Aralık 2022’de yapıldığı için işçilerin zammı 5500 TL üzerinden yapılmasına sebep oldu. Sözleşme eğer bir gün sonra yapılsaydı 8500 üzerinden yapılacaktı zam. Maaş promosyonlarının düşük yatırılması, kıdemlerin ve yakacak yardımlarının maaşa eklenmesi ile bir üst vergi dilimine giren işçilerin maaşları asgari ücretin altına düşüyor ve 7500 TL alıyorlar. Yemek parası 23 TL ve gelen yemekler kötü ya da bozuk.

İşçiler taleplerini de şöyle sıralıyor:

-Toplu İş Sözleşmesi iptal edilecek,

-Kıdem farkları verilecek,

-İşçiler 5500 TL’den değil, asgari ücretin güncel tutarından yararlanacak,

-İşçilere refah payı verilecek.