< Soma’da Madencilere Gözaltı

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve sendika yöneticileri, Soma’daki işçilere yapılan haksızlığa ve sendikal ayrımcılığa karşı gittikleri Yeni Anadolu Madencilik önünde sabah saatlerinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

İşçilere yapılan haksızlık ve sendikal ayrımcılığa karşı Yeni Anadolu Madencilik önüne giden Bağımsız Maden İş Sendikası yöneticileri, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Bağımsız Maden İş Sendikası yazılı bir açıklama yaparak, “Gözaltına alınan genel başkanımız ve yöneticilerimiz halen daha gözaltındalar. Savcılık mevcutlu istedi. Yine geleceğimizi bildikleri için tutuyorlar. Sarı sendika korumacılığı için yapılan sendikal ayrımcılık alenen bir suçtur. Buna tek laf edemeyenler bilsin ki yine geleceğiz” dedi.

25 Mayıs günü de Yeni Anadolu Madencilik önüne gelen sendikacılar, maden işçilerine yapılan sendikal ayrımcılığa, haksızlığa karşı uyarı eylemi yapmış, tek tek işçi servislerini dolaşmış ve haksızlıklar devam ederse yeniden geleceklerini söylemişlerdi.