Zora Karşı Zor Ve İyi Niyete Karşı İyi Niyet

Kore İşçi Partisi MK Bölüm Müdür yardımcısı Kim Yo Jong 10 Ağustos Salı günü aşağıdaki basın bildirisini yayınladı:

“ABD ve Güney Kore ordusu, yurtiçinde ve yurtdışında oybirliğiyle yapılan kınama ve retlere rağmen, istikrarsız durumu daha da hızlandıran ortak askeri tatbikatlara umutsuzca başladı

Ortak askeri tatbikatlar, 10-13 Ağustos tarihleri arasında 'kriz kontrolü için personel tatbikatı' ve 16-26 Ağustos tarihleri arasında 'birleşik komuta tatbikatı' olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Bu tatbikatlar, devletimizi zorla boğmak için tasarlanan, KDHC’yi ve halkımızın güvenliğini tehdit ettiği ve Kore yarımadasındaki durumu daha da tehlikeye attığı için pahalı bir bedelin ödenmesi gereken istenmeyen bir kendi kendini yok etme eylemidir.

ABD ve güney Kore tarafının tekrarlanan uyarılarımızı dikkate almadan yürüttüğü tehlikeli savaş tatbikatları, onları kesinlikle daha ciddi bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya bırakacaktır.

Ölçek ve tarz ne olursa olsun, ortak askeri tatbikatlar, esas olarak bize karşı önleyici saldırı ile operasyonel planı uygulamaya koyma hazırlıklarını daha da tamamlamak için bir savaş provası ve ön nükleer savaş tatbikatı olduğu için agresif niteliktedir.

Her Mart ve Ağustos, ABD ve güney Kore'nin savaş çılgınlığı nedeniyle Kore yarımadasında ve çevresinde askeri gerilim ve çatışma tehlikesi alevleniyor.

Şimdi ABD, bölgedeki istikrarsızlık ve savaşın baş mimarı, uluslararası gözlerin yarımadadaki durumun gelişimine odaklandığı böyle hassas bir zamanda saldırgan savaş tatbikatlarını inatla ilerletiyor.

Bu aynı zamanda mevcut ABD yönetimi tarafından lanse edilen 'diplomatik angajman' ve 'koşulsuz diyalog'un saldırgan doğasını örtbas etmek için kullanılan bir ikiyüzlülük olduğunu kanıtlıyor.

Mevcut durum, bir kez daha, ulusal savunma yeteneklerini istikrarlı bir şekilde geliştirmeye karar vermemizde oldukça haklı olduğumuzu kanıtlıyor

Yarımadada barışın yerleşmesi için ABD'nin güneyde konuşlandırılan saldırgan birliklerini ve savaş donanımını geri çekmesi zorunludur

ABD güçleri Güney Kore'de kaldığı sürece, Kore yarımadasındaki durumun periyodik olarak kötüleşmesinin temel nedeni asla ortadan kalkmayacaktır.

Gerçekler, Kore yarımadasının barış ve güvenliğini kelimelerin değil, yalnızca önemli caydırıcılığın sağlayabileceğini ve bize yönelik dış tehditleri tamamen kontrol altına alacak kadar güçlü bir askeri güç oluşturmamızın hayati bir gereklilik olduğunu kanıtlıyor.

Zora karşı zor ve iyi niyete karşı iyi niyet ilkesi ile ABD'nin karşısına çıkacağımızı zaten açıkladık.

Amerika Birleşik Devletleri'nin sürekli artan askeri tehditleriyle başa çıkmak için mutlak askeri caydırıcılığımızı daha da artırmak için çaba göstermeye devam edeceğiz.

Bu fırsatı değerlendirerek, güney Koreli yetkililerin haince davranışlarından derin üzüntümü ifade etmek istiyorum.

Bu basın açıklamasını onaylandıktan sonra yayınlıyorum.”