Filistin Yönetiminden Halkına Saldırı

Filistin Yönetimi, Batı Şeria'daki Protestoları Bastırmak İçin İsyan Teçhizatı Satın Almak için Siyonist İsrail’e Başvurdu

Ramallah (QNN Kudüs Haber Ağı)- İsrail Ynet haber sitesinin bildirdiğine göre, Filistin Yönetimi son zamanlarda ender bir istekte bulunarak, Ramallah’ta çıkan isyanı bastırmak için İsrail’den teçhizat satın almak istedi. İsrail gazetesi, Filistinli yetkililere atıfta bulunarak, talebin arkasındaki nedenin Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da daha geniş protestolara hazırlanmak olduğunu ekledi.

Ynet haber sitesi ayrıca Filistin Yönetimi’nin polis teçhizatı ve gaz stokunu artırmayı ve yenilemeyi planladığını da sözlerine ekledi. Protestoların bastırılmasında kullanmak için göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarının alınması için siyonist İsrail’e başvurulduğu belirtildi. Ynet ayrıca, Filistin yönetiminin her zaman bu tür ekipmanların yedeğine sahip olduğunu söyledi. Filistin yönetimi bu ekipmanları saklamak için genellikle işgal devletinden izin alır. Ynet haber sitesi, İsrail devletinin Batı Şeria'daki işbirlikçi Filistin Yönetimi'nin ayakta kalmasını korumada kazanılmış bir çıkara sahip olduğunu kaydetti.

Aynı bağlamda, Filistinli direniş grupları İsrail'in raporuna yorum yaparak Filistin Yönetimi'nin sessizliğinin baskıyı sürdürmeyi planladığının kanıtı olduğunu vurguladı. Hamas sözcüsü Abdurrahman Shadid, QNN-Kudüs Haber Ağı’na, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin protestoculara karşı yaptıklarının, onun dengesini kaybettiğini yansıttığını söyledi.

Ayrıca Filistin Yönetimi'nin protestoculara yönelik baskısını ve yerleşimcileri korumasını esefle karşıladı. Shadid, “Filistin yönetimi sadece Nizar Banat'a suikast yapma suçunu işlemedi, aksine Banat'ın ailesiyle dayanışma gösteren tüm sesleri bastırdı” dedi. “Filistin yönetimi, sadece barışçıl protestolara karşı koymak için yapılan teçhizatı kullanarak değil, işgale gönderilen taleplerle baskı uyguluyor, öldürüyor, işkence yapıyor ve yasaların ulaşamayacağı suçlar işliyor.” Al Cihad Al Islami (IJ) hareketinin sözcüsü Tarık Salmi, Filistin Yönetimi'nin yaptığının “düşmandan yardım istemek olan bir suç olduğunu” belirtti.

 

Kudüs Haber Ağı (QNN) sitesinden çevrilmiştir.