Kolombiya'da devletin ve faşist çetelerinin katliamı devam ediyor. Son olarak, Antioquia'da Bello topluluğundan bir halk önderi olan Diana Jaramillo katledildi. Cansız bedeni, 19 Haziran günü plastik torbalara sarılmış olarak Nubia Perez'in cesediyle birlikte bulundu.

26 Haziran günü duyurulan Jaramillo'nun ölümü, Kolombiya'da bu yılki toplam katliam sayısını 43'e çıkardı. Antioquia'da ise öldürülen 12. halk önderi... 2016 ve 2020 yılları arasında 864 liderin öldürüldü. Çoğu, 2016 Barış Anlaşmalarını uygulamak için görevler yürütüyordu.

Aynı gün, San Vicente del Caguán kentinde beş köylü öldürüldüğü haberi duyuldu.

Yerel yetkililerin bildirdiğine göre, La Sierra köyündeki San Vicente del Caguán belediyesinin kentsel bölgesinden bir buçuk saat uzaklıkta, beş Kolombiyalı köylü faşist çetelerce öldürüldü. Yetkililer, katillerin kimliği veya katliamın nedenlerini netleştiremedi, cesetlerin aynı aileden üç kişiye ve bölgeden iki işçiye ait erkekler olduğunu söyledi.

Kolombiya'da katliamlar sürerken, halkın eylemleri ve devletin saldırıları da devam ediyor. 2 aydır süren eylemlere Esmad'ın saldırılarında 70 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

28 Haziran Pazartesi günü öldürülenler, yaralı ve kayıplar için binlerce kişi sokaklara çıktı.Yaralıların çoğu, polisin başından vurarak gözünden yaraladığı insanlar.

Hükümetle yapılan diyaloglar sürerken, Ulusal İşsizlik Komitesi protesto hakkını güvence altına almak için bir ön anlaşma imzalamasını istedi. Ancak Kolombiya hükümeti, barışçıl sosyal protesto için asgari garantiler konusundaki ön anlaşmayı görmezden geliyor.

Ulusal İşsizlik Komitesi temsilcileri, 20 Temmuz'da Kongre'ye acil durum şartnamesinde yer alan konulara ilişkin yasa tasarıları hazırlanmasını sağlayan yeni bir plan açıkladı. Ve o gün için kitlesel eylem planları yapılmaya başlandı.