< İsrail'den Siyonist Yürüyüş ve Hava Saldırısı

15 Haziran günü, İsrail'de Siyonistlerin “Bayrak Yürüyüşü” vardı.

Binlerce siyonist İsrailli Şam Kapısı Meydanı'ndan Ağlama Duvarı'na kadar İsrail bayrakları ile yürüdü ve “Araplara ölüm”, “Köyünüz yansın” ve “İkinci bir Nakba olsun” gibi faşist sloganlar attı.

Doğu Kudüs'te ise “Bayrak Yürüyüşü”nü protesto etmek isteyen Filistinliler sokağa çıktı. “Bayrak Yürüyüşü”ne gölge düşmemesi için İsrail polisi Filistinlilere saldırdı. 17 Filistinli tutuklandı ve 33 kişi yaralandı.

Ağlama Duvarı'nda sona eren Siyonist yürüyüşe çok sayıda İsrail polisi ve diğer güvenlik güçleri eşlik etti. Mitinge yardımcı olmak için İsrail makamları, yürüyüş yolu üzerindeki Şam Kapısı gibi birçok kilit alana Filistinlilerin erişimini kesti. Filistinlilerin eski şehrin büyük bölümlerine erişmesini önlemek için işgal altındaki Doğu Kudüs'e metal bariyerler, kontrol noktaları ve barikatlar kuruldu.

Yürüyüşe hazırlık olarak İsrail makamları ayrıca göz yaşartıcı gaz kapsülleri, sersemletici bombalar, kauçuk kaplı metal mermiler kullanarak ve Filistinlilere fiziksel saldırıda bulunarak zorla uzaklaştırdı.

Filistinliler şehrin ve işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde karşı protestolar düzenlemeye çalıştılar ancak İsrail güvenlik güçleri tarafından şiddetle karşılandılar. Filistin Kızılayı'na göre, çok sayıda yaralı Filistinli tıbbi tedavi gördü ve en az üçü hastaneye kaldırıldı.

Her yıl İsrail'in "Kudüs Günü"nde düzenlenen bu yürüyüş, 10 Mayıs'ta planlanıyordu, ancak Mescid-i Aksa'da ve işgal altındaki Doğu'nun Şeyh Cerrah semtinde gerçekleştirilen şiddet olayları nedeniyle iki kez ertelenmişti. Yürüyüşün gerçekleştiği 15 Haziran aynı zamanda 1967'deki altı gün savaşını takiben İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgalinin başlamasının yıldönümü...

Aynı gece, günün ilk saatleriyle İsrail, 20 Mayıs günü imzalanan ateşkesi bozarak Han Yunus Kasabasına hava saldırısı düzenledi. Gerekçe ise Gazze şeridinden yangın çıkaran balonların fırlatılması...

Bu yeni saldırı ve ateşkesin ihlali, aynı zamanda İsrail'de Naftali Bennett liderliğindeki yeni hükümet dönemindeki ilk saldırı.