< < Filistin İçin Enternasyonal Dayanışma

Filistin topraklarında işgalci durumundaki siyonist güçlerin Kudüs üzerinden başlattıkları yeni saldırılar, Filistin halkının güçlü karşı duruşuyla karşılandı.

2.Paylaşım Savaşında Yahudilere yapılanların -en hafif deyimiyle- aynısı bu sefer Filistinlilere yapılırken kazındı zihnimize... Ve bununla birlikte Filistin halkının, halen devam eden destansı karşı duruşu...

Köklerimizin ve hatta dünyanın bir çok devrimci hareketinin köklerinin can suyunu aldığı Filistin devrimi, direngenliği, mücadelesi ve bu mücadeledeki sürekliliğiyle ve de bunlardan çıkarılacak derslerle önümüzde duruyor.

Belki de bu derslerden en önemlisi: “Dünyanın neresinde olursa olsun, devrimleri, eylemle sahiplenmektir; enternasyonalizm".

Biz Stuttgart'taki Mücadele Birliği güçleri de bu bilinçle, Filistinli örgütlerin çağrısını yaptığı mitinge katıldık. 15 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da gerçekleşen ve aynı zamanda Nakba'nın da yıldönümüne denk gelen eylem binlerce Filistinli ve dostlarının katılımıyla başladı. Mitingin başlamasının ardından, Türk bayraklı faşistlerin de alana girmek ve bayrak açmak istemeleri, gerilim ve sorasında çatışmalara yol açtı.

Kürsüden bu bayrakların açılmama uyarısının grup tarafından ve alanda bulunan dinci-gerici Arap grupları tarafından dikkate alınmaması, gerilimi daha da tırmandırdı. Türkiye ve Kürdistanlı devrimci güçlerle blok hareket eden antifaşist Alman gençliğiyle birlikte, bu Türk bayraklı gruplara müdahale edildi.

Eylemin ilk saatlerinde çıkan olaylarda 4 polis ve çok sayıda Türk bayraklı provokatör yaralandı, 4 eylemci gözaltına alındı. Akşamın geç saatlerine kadar devam eden olaylar boyunca bir çok noktada ve sokak aralarında Türk bayraklı gruplar müdahale edilerek uyarıldılar.

Binlerce kişinin spontane yürüyüşüyle devam eden eylem, mitingde yaşanan gerginliğin etkisiyle geç saatlere kadar devam etti.