Samidoun Filistinli Tutsaklar Dayanışma Ağı, Filistin'deki ve dünyanın dört bir yanındaki tı. Filistinlilere 18 Mayıs Salı günü Filistin'de genel grev çağrısı yaptı.

Bu çağrı, Filistinli mahkum hareketi ve halk hareketleri, gençlik örgütleri, işçi sendikaları, siyasi partiler ve işgal altındaki Filistin'de Nehirden Denize diğer seferberlikler tarafından desteklendi.

Filistinli Gençliğin, grev ve eylem çağrısı şöyle:

Filistin'in dört bir yanından, 18 Mayıs Salı günü genel grevimize ve eylem günümüze katılmanız için sizi çağırıyoruz. Kudüs'ten başlatılan ve Filistin boyunca, Lübnan, Suriye ve Ürdün sınırlarımızdaki her köye, şehre ve mülteci kampına uzanan, bu eşi benzeri görülmemiş halk direnişini sürdürmek için desteğinizi istiyoruz. İsrail yerleşimci-sömürge rejimi ve askeri işgali bizi boğdu ve 73 yıldır tüm olasılıkları ortadan kaldırmaya çalıştı. Şimdi özgürlüğümüzü talep ediyoruz. Bizden alınan canlar, sayısız yaralı için, evleri yıkılanlar için ve işgal tarafından keyfi olarak hapsedilen binlerce insanımız için.

Yahudi İsrailli yerleşimci çeteleri ve İsrail devleti, Şeyh Cerrah ve Gazze'de halkımıza yönelik şiddet kampanyasını sürdürürken, topraklarımızın ve halkımızın kurtuluşuna kadar halk intifadamıza devam edeceğiz.

Filistinli gençlik olarak, sizi uluslararası toplumdan şehirlerinizde ve topluluklarınızda eylemler düzenleyerek, 18 Mayıs'taki genel grevimize katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Sizi bölgenizdeki İsrail büyükelçilikleri ve konsoloslukları dışında eylemler yapmaya davet ediyoruz. Devam eden mücadelemizle dayanışma için her türlü jest veya eyleme davet ediyoruz.

İşgal var olduğu sürece greve, örgütlenmeye ve protesto etmeye devam edeceğiz. Kurtuluş bizim elimizde.