3 Nisan Cumartesi günü Fransa’nın Lyon kentinde Kürt Kültür Derneği’ne dinci-faşist iktidarın destek ve yönlendirmesinde hareket eden “Bozkurtlar” adlı faşist bir güruh saldırı gerçekleştirdi.

Yüzleri kapalı ve maskeli olan 20 kişilik güruh dernek binasına girerek içeride bulunan 4 kişiyi döverek ağır şekilde yaraladı. 3 Nisan’da gerçekleşen bu saldırıdan 2 hafta öncesinde de yine aynı güruhlar tarafından benzer bir saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırılara ilişkin Demokratik Kürt Konseyi(CDK-F) bir açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadı. “Fransa’da Bozkurtların organize bir şekilde Kürtlere yönelik saldırılarının Fransız devleti ile Türk devleti arasındaki yakınlaşmanın artmasının ardından gerçekleştiğinin” vurgulandığı açıklamada, dinci-faşist iktidarın saldırıların arkasındaki temel güç olduğu ifade edildi. Bu saldırıyı protesto etmek için 4 Nisan’da Lyon’da sokağa çıkan Kürtler ve dostlarına Fransız polisi gaz bombalarıyla saldırdı, saldırıda hafif şekilde yaralananlar oldu. Yine 4 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde Kürt gençleri saldırıyı protesto etmek için Lyon’da bulunan Türkiye elçiliğine hava fişeklerle saldırdı.

Fransa dışında da geçtiğimiz yıllarda Kürtlere, devrimci-demokrat Türkiyeli göçmenlere yönelik faşist saldırılar gerçekleşmişti. Avrupalı emperyalist devletler, dinci-faşist iktidarın desteklediği faşist örgütlenmeleri yasakladığını duyursa da, saldırılar azalmak yerine aksine artarak sürerken, bu faşist örgütlenmelerin Avrupalı emperyalist devletlerin de desteğini aldığına kuşku yok.