22 Mart'ta çeşitli toplumsal hareketlerin ve sendikaların üyeleri ile binlerce Bolivyalı, ülkenin dokuz bölümünün dokuz başkentinde sokaklara çıktı. Bolivyalılar, Sacaba ve Senkata katliamları ile “fiili cumhurbaşkanı” Jeanine Áñez yönetimi altında darbecilerin işlediği sayısız insan hakları ihlaline karşı adalet talep etmek için büyük yürüyüşler yaptı.

Halk, Kasım 2019 darbesinden sonra seçilmiş cumhurbaşkanı Evo Morales'e karşı işlenen suçların tüm sorumlularının cezalandırılmasını da talep etti.

Bolivya yerli halkları dans edip şarkılar söyleyerek, Wiphala bayraklarını sallayarak, Başkan Luis Arce hükümetine de desteklerini sundu. Halk, Áñez ve eski bakanlarının tutuklamalarının “siyasi zulüm veya intikam eylemleri” değil adaletin bir parçası olduğunu söylüyor.

Jeanine Áñez, eski Adalet Bakanı Álvaro Coimbra ve eski Enerji Bakanı Rodrigo Guzmán darbeye karıştıkları için 13 Mart'ta tutuklanmış, 14 Mart'ta da kaçma risklerinin yüksek olduğunu ve özgür kalırlarsa önemli tanıkları etkileyebileceklerini göz önünde bulundurarak, 4 aylık önleyici gözaltı kararı vermişti. 20 Mart'ta, La Paz Daire Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi de bu süreyi 6 aya çıkarmıştı. 15 Mart'ta da iki eski hükümet yetkilisi daha tutuklandı. Ve 16 Mart’tan sonra bu tutuklamaları protesto etmek için karşı-devrimciler eylemler yapmaya başladı.

Kasım 2019’dan sonra 36 kişi ölmüş, 804 kişi yaralanmış, binlercesi gözaltına alınmış, yüzlercesi taciz edilip, kaçırılmış, işkence görmüştü.

Emperyalist destekli karşı-devrimcilerin eylemlerine karşı, 19 Mart günü Bolivya'daki taban örgütlerinin ulusal bir ittifakı olan Birlik Paktı bir eylem çağrısı yaptı ve ülkedeki 6 işçi, köylü ve kadın örgütlenmesi çağrıya destek vererek 22 Mart günü sokaklara çıktı. Halk karşı devrimcilerin protestolarını ve savcılık tarafından yürütülen soruşturmaları reddetmelerini kınadılar ve Sosyalizme Doğru Hareketin (MAS) mevcut hükümetini istikrarsızlaştırma girişimlerini kınadılar.

Konfederasyon liderleri “Demokrasiyi yeniden kurmak için o kadar çok kardeş kaybedildi ki, onlar için adalet istiyoruz” derken, Amerikan Devletleri Örgütü'nün (OAS) Bolivya'nın içişlerine müdahalesini de reddetti