21 Ocak günü Yunanistan'da öğrencilerin eylem günü idi. Hükümetin kampüslere polis konuşlandırılmasını protesto eden öğrenciler ve öğretmenler, okulların da açılmasını istediler.

Öğrencilerin ülke çapında düzenlediği mitinglerde Atina'da binlerce kişi meclise yürüdü. "Eğitimimizi Ve Geleceğimizi Savunuyoruz" ve "İhtiyacımız Olan Çalışmalar Ve Eğitim İçin Savaşıyoruz" sloganları atılan eylemlere Öğrenci Mücadelesi Cephesi (MAS), Yunanistan Ortaokul Öğretmenleri Federasyonu (OLME) dahil öğretmen sendikaları, ebeveyn dernekleri, Tüm İşçi Militan Cephesi (PAME) ve Yunanistan Komünist Gençliği ( KNE) katıldı.

2019'un başlarında “polisin üniversite alanlarına girme yasağı” kaldırılmıştı. Şimdi ise özel kampüs polisleri gündeme getiriliyor. Yunan kampüslerinde ifade özgürlüğü, muhalefet ve radikal öğrenci siyasetine boyun eğdirmek için özel polis birlikleri yerleştirilmesi protesto ediliyor.

Öğrenci Mücadele Cephesi (MAS), öğrencilere bir kuruş bile ödemeyen hükümetin şu anda Üniversite Polisi, kameralar ve giriş kartları için 30 milyon euro (36.53 milyon USD) ayırdığını söylüyorlar. Eylemdek öğrencilerin taleplerinden biri de, bu yatırımların güvenliğe değil, öğrencilere ve eğitime yapılması.