Filistinlilere Aşı Yok

 

İsrail’in Filistin’e yönelik işgali, saldırıları, baskıları yeni bir boyutta devam ediyor. Yeni silah ise virüs ve aşı. Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinliler İsrail'in aşılama kampanyasından yararlanamıyor…

İsrail’in aşılama için getirttiği Pfizer/BioNTech aşısı partiler halinde Batı Şeria'nın içlerine ulaştı, ancak bu aşılar yalnızca Yahudi yerleşim yerlerine dağıtıldı. Bölgede yaşayan Filistinlilerin aşılama için haftalarca, belki de aylarca beklemesi gerekecek. Aşılama kampanyası başladığından bu yana 2 haftada günde 150 bin dozdan fazla aşılama yapıldı. Yani 9 milyonluk İsrail’in 1 milyonu aşılanmış oldu. Yetkililer, Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinlilerden sorumlu olmadıklarını söylüyor, aşılama bittiğinde ellerinde kalırsa Filistinlilere verebileceklerini söylüyorlar. “İdari tutukluluk” adı altında zindanlara doldurdukları Filistinli tutsakların aşılanmaması içinse özel talimat verildiği öğreniliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı genel direktörü Ali Abed Rabbo ise aşı için İsrail’le görüşmelerin dondurulduğunu söylüyor; ilk aşıların muhtemelen Şubat ayında geleceğini söylüyor.