< < Maaşlarını İstiyorlar

Güney Kürdistan'da ekonomik kriz ve ücret protestoları devam ediyor. Memurların aylardır maaşlarını alamaması ve ücretlerde kesintiye gidilmesi, öfkeyi taşırdı.

Protestolar şiddetini artırarak yayılırken, dün yapılan eylemlerde tüm parti binaları ateşe verildi, en az iki kişi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

Germiyan'a bağlı Kifrî beldesinde akşam saatlerinde düzenlenen protesto eylemi sırasında YNK binası yakıldı. Bu esnada ateş açan güvenlik güçleri, 17 yaşındaki Ako Selman isimli genç ağır yaralandı ve hayatını kaybetti.

Bunun ardından eylemciler KDP ve Goran partilerine ait binalara yöneltti öfkesini.

Çemçemal'de yapılan eylemlerde de 16 yaşındaki Adem Yahha isimli gencin KDP güçlerince açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Ranya'da düzenlenen protesto eylemlerinde de çatışmalar yaşandı. Yaklaşık 3 saat süren eylemde Güvenlik güçleri ile eylemciler arasındaki çatışmalarda yaklaşık 20 kişi yaralanırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı

Süleymaniye'nin Seyidsadıq ilçesinde düzenlenen protesto eylemlerinde PDK, YNK, Komela Îslamî, Yekgirtûy Îslamî ve Goran binaları, Kaymakamlık binası, polis merkezi ve kaymakamın evi ateşe verildi. Güvenlik güçlerinin saldırılarında bir çok kişi yaralandı.

Süleymaniye'ye bağlı Şarezur ilçesinde gece saatlerindeki protestolar kent pazarında başladı. Kitle, sokaklarda ateşler yakararak, yolları trafiğe kapadı. Güvenlik güçleri eylemcilere ateş açınca bir genç ayağından vuruldu.

Süleymaniye'nin Derbendixan kentinde de gece saatlerinde sokaklara çıkan kalabalık bir kitle, kaymakamlık binası ve Goran Hareketi binasını ateşe verdi. KDP binasına da yönelen halka ateş açıldı, bir kişi yaralandı. YNK binasının güvenliğini sağlayan güçler de halka ateş açmayı ihmal etmedi.

Germiyan'a bağlı Kelar'da Goran hareketinin binası taşlanınca, güvenlik güçleri eylemcilere ateş açtı.

Bir haftadır süren eylemlerde gözaltına alınanların sayısı net bilinmiyor. Medyaya yönelik baskı ve saldırılar da artarken, dün polis NRT televizyonunun Süleymaniye'deki bürolarını basarak, canlı yayını kesti, pek çok materyal kırıldı veya el konuldu.