Politik Tutsaklara Özgürlük

İsviçre'nin Basel Kantonu'nda 20 Kasım 2018'de neo-Nazilerin yapmak istediği mitingi İsviçreli, Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimcilerin engellemesi üzerine gelişen olaylar sonrası Basel savcılığı soruşturma başlatmış, bunun sonucunda onlarca anti-faşist gözaltına alınmıştı.

Bu eylem nedeniyle devrimcilere hapis cezası verilmesi, bugün yapılan bir eylemle protesto edildi...

Nazisiz Basel, “Devrimci Bir Anti-Faşizm İçin” pankartı açılan eylemde 4-5 bin kişi yürüyüş yaptı.

Eylem, 16.00'da Theaterplatz'da başladı ve şehrin en merkezi caddelerinden Theodorskirchplatz'a kadar yaklaşık 2,5 saat boyunca sloganlarla yüründü.

Koronavirüs önlemleri nedeni ile İsviçre'de eylem yapılması yasak olomasına rağmen, polis hiç müdahale etmese de yoğun tedbirler almıştı.

Eylem boyunca sık sık “Yaşasın Enternasyonel Dayanışma”, “Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük”, “Nazisiz Basel”, “Faşizme Karşı Birlikte Mücadele”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.

Kitle yürüyüşe başlamadan ve yürüyüş sırasında bazı meydanlarda durarak açıklamalar okundu. Faşizmin teşhir edildiği ve dünyada Latin Amerika'dan Avrupa'ya, Asya'ya dünyada faşizmin ve kapitalizmin saldırıları karşısında devrimci mücadelenin daha büyük ve güçlü olduğu vurgulandı.