Fransa'da dinci faşizmin saldırıları sürüyor. Halklar arasına din, dil, ırk gibi ayrımlar koyarak onları kutuplaştıran, nefret tohumları ekenler, dünyayı kana boğmaya devam ediyorlar.

İki hafta önce bir öğretmenin Hz.Muhammed karikatürleri yayınladığı gerekçesiyle boğazının kesilerek öldürülmesinin ardından, 29 Ekim sabahı da Nice'te yeni bir saldırı yaşandı.

Malezya eski Başbakanı kısa süre önce "Müslümanlar, Fransızları öldürme hakkına sahiptir" demişti. Bu söylem, karşılığını bulmuş görülüyor. 29 Ekim, Azizler Günü arifesi ve Hz.Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili'ne denk geliyordu ve saldırı için bu tarih seçildi.

Nice'deki Notre-Dame Bazilikasında, üç kişi bıçaklanarak öldürüldü; biri 70 yaşında bir kadındı, boğazı kesilerek öldürüldü. Polis saldırganı yaralayarak durdururken tekbir getirmeye devam ediyordu. Saldırganın 21 yaşındaki bir Tunuslu olduğu öğrenildi.

Bir sonraki saldırı, 31 Ekim günü yaşandı. Lyon kentinde Yunan Ortodoks Kilisesine saldırı düzenlendi, 54 yaşındaki Yunan rahip Nikolaos Kakavelakis av tüfeği ile vuruldu ve ağır yaralı hastaneye kaldırıldı...