Kübalı Kadınlar Federasyonu 60'ıncı yılını kutluyor.

Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro ile Vilma Espin tarafından kadın haklarını ve cinsiyet eşitliğini savunmak amacıyla kurulan Kübalı Kadınlar Federasyonu (FMC) 60’ıncı yaşını kutluyor.

Ülkede yapılan kutlama etkinliklerinde, kadınların Covid-19 pandemisine karşı verdikleri mücadele de öne çıktı.

Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Raul Castro, FMC Genel Sekreteri Teresa Amarelle’ye gönderdiği kutlama mesajında, “Küba Devrimi’nin ilerleyişinde büyük rolü olan FMC, cinsiyet ayrımcılığı ve kadına şiddeti bitirmek için büyük mücadele verdi. Covid-19 pandemisiyle mücadelede gösterdikleri çabadan dolayı da Kübalı kadınları tebrik ederim” dedi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel de bir açıklama yaparak, “Olağanüstü çalışmalarıyla dünyanın gözünü kamaştıran Kübalı kadınları tebrik ediyorum: Hayatı savunmak adına dinlenmek nedir bilmeyen, soberana (Covid-19 aşı adayı) ve diğer ilaçların mucitleri, bilim insanları, doktorlar ve hemşireler... FMC’nin 60’ıncı yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.