Önümüzdeki 3 Kasım’da ABD’de yapılacak olan başkanlık seçiminin bugüne kadarki “en tehlikeli seçim” olabileceğini söyleyerek, Demokratlar kazanırsa kendilerinin de bir diğer Venezuela olabileceği uyarısında bulunuyor. Sosyalizmin aralarına Truva Atı soktuğunu iddia eden Trump, asıl derdinin Demokratlar değil sosyalizm olduğunu ortaya koyuyor.

Bu sözler elbette durup dururken söylenmiş sözler değil. ABD hegemonyası çöküyor ve bu çöküşe halk arasında sosyalizme olan yönelimin hızlı yükselişi eşlik ediyor.

En son Black Lives Matter eylemlerinde bir kez daha görüldüğü gibi devrimci durum tüm dünya üzerinde hızla olgunlaşıyor ve bu sermayenin sosyalizm korkusunu iyice depreştirmiş görünüyor. Daha önce de “ABD, asla sosyalist olmayacak” diyerek korkusunu açığa vuran ABD Başkanı, bu son açıklamasıyla bunu bir kez daha teyit etti.

“Yeryüzünün Lanetlileri”nin ayağa kalkmasıyla “tekellerin bütün pencerelerinden bize bakan” sosyalizm, artık Kaf Dağı’nın ardından çıkıp gelecek bir masal prensi değil, çok somut bir olgu olduğunu emperyalist efendilere bile kabul ettirdi.

Korkmakta haklısınız! O gün geldiğinde bizden çaldıklarınızı geri almak için kapınıza dayanacak olan işçiler ve emekçiler ne yapacaklarını biliyor olacaklar!