Haitili eğitimcilerin sendikaları, okulların yeniden açılmak istenmesini protesto etti. Bakan Pierre Josué Agénor Cadet'in bu kararının sorumsuzluğunu protesto etmek için Eğitim Bakanlığı önünde eylem düzenledi.

Çok sayıda öğretmen, 10 Ağustos Pazartesi günü Bakanlık önünde toplanarak eğitimcilere, sendika ve örgütlere danışmadan Bakan’ın okulları yeniden açma kararını protesto ettiler ve Haiti'deki öğretmenler için daha iyi çalışma koşulları talep ettiler.

Okulların genel koordinatörü profesör Josué Mérilien, "Okulların yeniden açılmasıyla ilgili bir sorunumuz yok, bunun olması normaldir, ancak bunun eğitim sisteminin tüm tarafları ile tam bir işbirliği içinde planlanması gerekir" dedi. Ulusal Haitili Öğretmenler Birliği (UNNOH) da öğretmenler için makul bir maaş talep etti. Öğretmenlerin aylık ücreti 100 dolarken, Bakanın evinin kirası 5000 dolar...

Protestolara katılanlar, “Biz öğretmenler köpek değiliz ve haklarımızı ihlal etmeye devam etmelerine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Temel malların fiyatı artmaya devam ediyor, ancak maaşımız değil" dedi.

Öğretmenler taşıdıkları pankart ve dövizlerde de "Yoksul mahallelerdeki okullar ne zaman açılacak", "Güvenliği olmayan okul olmaz" şiarları yer aldı.