ABD'li öğretmenler okulların yeniden açılmasını protesto etti, güvenli çalışma koşulları talep etti.

35 okul bölgesinden öğretmenleri ve destek personelini temsil eden sendikalar, örgün eğitimin yeniden başlaması için yapılan baskıyı 3 Ağustos günü eylemlerle protesto etti.

Öğretmen sendikaları, Los Angeles ve Chicago gibi büyük şehirlerde “Sadece Güvenli Olduğunda” ve “Güvenli Eğitim Zorunludur, Şimdi Dönmek Adaletsiz” yazan sloganlarla araba mitingleri düzenledi. Wisconsin Milwaukee'de, öğretmen sendikaları COVID-19 salgını okullarda yayılırsa yaşanacak kayıpları temsilen sahte mezar taşları hazırlandı.

Eğitimciler ve okul personeli, eyalet ve federal hükümetler güvenli çalışma koşullarını sağlayamadıkça okulların yeniden açılmamasını talep ediyorlar. Sendikalar, ülkede salgının neden olduğu ölüm vakalarında artış devam ederken, yüz yüze sınıfların açılmasının halk sağlığı için risk oluşturacağını söylüyor.

ABD’de, 3 Ağustos itibariyle 159.000'den fazla ölüm ve 4.86 milyondan fazla vaka bildirdi. Reuters'e göre, sadece geçen hafta yaklaşık 8.500 kişi öldü.

Sendikaların talepleri: yüz yüze sınıfların güvenliğini kanıtlamak için uygun bilimsel destek, sınıflarda öğrenci mevcudunun düşürülmesi ve okullara hemşire ve danışman gibi destek personelin işe alınması...