7 Haziran günü George Floyd protestocularına "Siyah insanlara haklarını verin, yoksa bu ülkeyi yakıp küle çeviririz" diye seslenmiş olan Black Lives Matter (BLM) New York bölgesi lideri Hawk Newsome, Fox News kanalının sunucusu Martha MacCallum'ın sorularını yanıtladı.

İsyanın, yetkililerin dikkatini Afrikalı Amerikalılara yönelik ayrımcılığa ve polis zulmüne çekmenin tek yolu olduğunu söyleyen Newsome, '1960'ların siyahların isyan etmelerine koşut refahlarının büyümesinin ve mülkiyet edinmelerinin en yüksek orana ulaştığı dönem olduğuna' dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Protestoya başladığımız son birkaç haftayı düşünün. Ülke çapında 8 polis görevden alındı. Ne zaman bir polis bir kadına, bir çocuğa, bir hamileye, yaşlılarımıza zarar verse, yargılanması çağrısı yapılır bekleyişe geçilirdi. Ama insanlar malı mülkü tahrip etmeye başladığı an, polisler otomatik şekilde görevlerinden alındı. Bu ülke neyi ödüllendirmektedir? Hangi davranışa kulak vermektedir? Yürüyüşlere olmadığı kesin."

"Eğer bu ülke bize istediğimizi vermezse, o zaman biz de bu sistemi yakıp kül eder ve yenisiyle değiştiririz. Tamam mı? Ve ben mecazi de konuşuyor olabilirim, kelimenin tam manasıyla da konuşuyor olabilirim. Yorum meselesi" diyen Hawk Newsome sözlerini "Sadece siyahların kurtuluşunu ve egemenliğini istiyorum, gerekli her türlü yola başvurarak" diyerek sonlandırdı.