Burjuva düzenin bütün kurumlarıyla bir çöküş içinde olduğuna hep işaret ettikten sonra bir sonraki adım, birleşik devrimin, iktidarın fethedilmesinin yolunu açacak ayaklanmanın hazırlanması ve ayaklanmaya hazırlanmaktır. Günümüzün acil görevi budur.

www.leninist.net'te yayınlanan “Gençlik Ayaklanmaya Hazırlanmalı” başlıklı makale özetle bu girişle başlıyor.

“Bu görevin bir parçası, gençliğin kazanılmasıdır” diye devam ediyor makale ve “Leninist Gençliğe Öneriler” makalesine atıfla ilerliyor.

“Ne yazık, gözlemlerimiz bu görevin layıkıyla yapılmadığı yönünde. Bu konuda aynı şeyleri tekrarlamanın anlamı yok. Sadece şu iki şey söylenebilir: Birincisi, kitlelerin ve gençliğin faşizme, kapitalizme ve emperyalizme karşı büyük bir öfke içinde olduğu koşullarda kimse 'adam yok' diyemez, 'adam' kıtlığından söz edemez. İkincisi, gençlik kazanılmadan bir zafer kazanmak, hele de Leninist Partiyi ayaklanmanın öncü gücü düzeyine getirmek bir hayalden öteye gitmez.

Gençlik, özellikle de işçi ve öğrenci gençlik kazanılmalı. Peki bunun için ne yapmalı?” diye soruyor.

Ayaklanmacı ruh haline sahip, öfke ve kızgınlıkla dolu gençliğe, “barışçıl” dönemin koşullarında olduğu gibi yaklaşamayacağımızın anlatıldığı makalede böylesi dönemde gençliğin -kitleler bazında düşündüğümüzde- eyleme ilgi duyduğunu; bilimsel araştırmalara, uzun okumalara vb. olmadığı vurgulanıyor.

“Bir Leninist, dönemin öne çıkardığı araç, yöntem ve hedefleri doğru saptayıp gençliği buna uygun biçimde yönlendirmezse, açık ki, gençlik üzerinde etkili olamaz; gençliği kendi saflarında tutamaz. Böyle bir durum devrimci komünist bir parti için felaketle eş anlamlıdır. Çünkü devrimci mücadele isteği ve beklentisiyle saflara gelen gençliğin umduğunu bulamaması o safları tümden terketmesine yol açar” denilerek “Sonucu belirleyecek olan gençlik; özellikle de işçi gençliktir! Bu yakıcı pratik görev ve eylemlilikle gençleri, özellikle işçi gençleri kazanmak için ileri!” çağrısı yapılan makalenin tamamını okumak için tıklayınız.