< < “Ekmek Yoksa Çay İçin”!

Baroların ve sendikaların Genel Kurulları pandemi nedeniyle ertelenedursun, partisinin il kongresine katılmak için Malatya’ya giden RTE, şehrin girişinde otobüsünün etrafını saran insanlara çay dağıtıyordu ki, orada bulunan halktan biri, doğrudan kendisine “Evimize ekmek götüremiyoruz” deyiverdi...

Sanki “kral çıplak” denmiş gibi bir anlık sessizlik oldu ve RTE “Bu bana çok abartı geldi” diyerek durumu kurtarmaya çalıştı. Sonra da dağıttığı çaylardan bir tane uzatarak, hâlâ yaşadığı geçim sıkıntısını anlatmaya çalışan kişiye “Al bir keyif çayı iç” dedi. Olay canlı yayında gerçekleştiği için bu çelişkilerin en çıplak haliyle ortaya serilişi gizlenemedi ve bir anda sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. Ve öyle yorumlar aldı ki, insanların siyasi iktidara duyduğu öfkenin görülmesi açısından gerçekten dikkate değer.

Üstelik bu feveranda bulunan kişi AKP’liymiş. Öyle olmasaydı oraya kadar gidebilmesi bile mümkün olamayacaktı muhtemelen. Durum artık öyle bir noktaya gelmiş ki, siyasi iktidarın yandaşları bile isyan eder haldeler. Bir yanda sefahat, bir yanda sefalet siyasi görüşü her ne olursa olsun insanları sınıf gerçeğiyle karşı karşıya bırakıyor.

Her gün her saat sınıf gerçekliğiyle yüzleşenler, çelişkilerin çözümünün sınıf savaşından geçtiğini de görüyorlar mutlaka.