Bursa, Yıldırım’da bir sokak. Bir araba yolun kenarında. Henüz 15’inde gencecik çocuklar. Ağız dolusu küfürlerle tokat atan, tekme atan eli silahlı sivil polisler. Suçları? 18 yaşından küçük oldukları halde araç kiralamışlar. Durdurmuş polisler. Sokak ortasında göstere göstere işkence yapıyorlar. Sürekli küfür, hakaret, tekme, tokat!..

7 Temmuz akşam saatleri. İstanbul, Beyoğlu’nda bir park kapısındaki seyyar köftecinin yanına sivil polisler geliyor. Kimlik sorma, arabada arama yapmaya başlama. Gerekçe, “uyuşturucu ihbarı”. Ardından zabıtalar, polisler. En sonu bekçiler. Kadro tamam. Sonra elleri arkadan bağlanıyor köftecinin. Mahalleli sahip çıkınca, hem mahalleliye tehdit, hem elleri bağlı köftecinin yerde yüzünü tekmeleme. Kameralar ve mahallelinin gözü önünde aleni işkence. Ardından “buranın amiri de savcısı da hakimi de benim. Her şey benden sorulur’ narası eşliğinde mahalleliye gaz sıkma ve kovalama faslı!

Van, Çaldıran. 4 gündür kendisinden haber alınamayan kolber (kaçakçı) karakolda çıktı. 4 gün boyunca hakkında kamuya hiçbir bilgi verilmeyen 31 yaşındaki kolber, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bizi alıp bir karakola götürdüler. Götürüldüğümüz karakolda bir komutan 6 asker bizi sopa, çekiç ve demir çubuklarla dövdü. Her seferinde aramızdan bir kişiyi aralarına alarak o kadar dövüyorlardı ki yerler kandan kırmızı oluyordu. Ara verip bu sefer de başka birini alıyorlardı. Bu şekilde bize 3 gün boyunca işkence ettiler. Çoğunun kolu, ayağı ve kafası kırıldı.” Karakol komutanı ve askerler hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

İzmir’de kadınların Pınar için yaptığı eyleme vahşice saldırı. Kadınların sırtlarında jop izleri, hakaret, küfür, tacize maruz kaldılar. Suçları? Kadına yönelik şiddete, taciz ve tecavüze, kadın cinayetlerine karşı çıkmak!

Aynı gün, İstanbul, Kadıköy. Suruç katliamını anmak isteyen gençlere tam bir IŞİD vahşetiyle saldırdı polis. Yerlerde sürüklenen, araçlarda sürekli darp edilen, işkenceye uğrayan gençler. Gözaltındaki gençleri görmek isteyen avukatlara aynı vahşetlerle saldırılması.

Öte yandan... Ankara’da komşusunun köpeğine tecavüz ederek öldüren sapık AKP’li ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı (Tepkilerden sonra dün tutuklandı). Ne kadar çarpıcı, ne kadar simgesel!

Korkunç ve dayanılmaz bir çürüme. Lime lime dökülen bir sistem. İler tutar yanı kalmamış hiçbir yerde. Bütün ipten kazıktan kurtulmuşların, leş yiyicilerin, tecavüzcülerin, soysuzların... tek sözle toplumun bu iğrenç bulamacının aynı foseptik çukuruna doluşması tesadüf değil. İnsanlık dışı bir hınç ve vahşetle saldırıyorlar.

Ayrımsız herkese, her şeye... Kan kokusu alan vahşi sürüler gibiler. Toplaşıyorlar, birinin saldırıya geçmesiyle birlikte sürü halinde saldırıyorlar. Çoluk çocuk, yaşlı, kadın veya erkek... herkes hedefte. Kurulmuş bir makine, kan kokusundan çılgına dönmüş bir vahşi hayvan sürüsü...

Burası artık geri çekilmenin mümkün olmadığı son nokta. Ne uzlaşma, ne boyun eğme... Ara yol kalmadı artık. Vahşetin günlüğü halini aldı dört bir yandan gelen günlük haberler. Tek bir yol uzanıyor önümüzde: “ölümün adamlarına ölüm”!