Emperyalist-kapitalist dünya, koronavirüsün etkisini kaybetmeye başladığına dair iyimser tahminler yaparak “ekonominin çarkları”nı çevirmeye çalışadursun, yaz aylarında düşeceği varsayılan vaka sayıları artmaya devam ediyor.

Rusya deneme aşamasında olan koronavirüs aşısının yakında dünyaya duyurulacağını açıklayarak büyük sükse yaptı ama, koronavirüs bu arada sessiz sedasız işini görmeye devam etti. Bu pandemiden kapitalist kafa yapısıyla kurtulunamayacağı artık çok daha belirgin bir şekilde görülüyor. Ya insanlık bir komünist devrimle emperyalist-kapitalist sistemi dünya üzerinden süpürüp atacak ya da bugün koronavirüs yarın mutasyon geçirmiş başka virüsler, insanlığın başına bela olmaya devam edecek.

İklim değişikliklerine sebep olan, ekolojik dengeyi tamamıyla bozan, gezegenin geleceğini kendi kâr hırsları için hiçe sayan kapitalistler, şimdi bir bumerang gibi kendilerine dönen virüsle başedemiyorlar.

“Sürü bağışıklığı” adına işçi ve emekçileri canavarın ağzına itenler, kendilerini kurtarabileceklerini düşünüyorlardı; ama işler hiç de bekledikleri gibi olmadı.

Koronavirüsün, bu zihniyetle, minderi kolayca terketmeyeceği daha iyi anlaşıldı. İnsanlığın virüsü yenebilmek için de sosyalizme ihtiyacı var.