< Sarıgazi Halkından Çocuk İstismarını Protesto Eylemi

İstanbul’da Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi ve Kadın Meclisi, tarikat şeyhinin 6 yaşındaki kızını evlendirmesini ve bunun devlet kurumları tarafından üstünün örtülmesini sokağa çıkarak protesto etti. Açıklamada çocuk istismarına, çocukların hayatının karartılmasına karşı mücadele etme çağrısı yapıldı.

Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi ve Kadın Meclisi Sarıgazi Demokrasi Caddesin'nde Hiranur Vakfının Kurucu Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirmesini, Milli Eğim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ise olayın üstünü örtmesini protesto etti.

"Tarikatlar Kapatılsın! Çocuk İstismarına Son" yazılı pankart açılan eylemde "Halka Değil Tarikata Barikat", "Susma Haykır İstismara Hayır", "İstismarı Aklama Yargıla", "Elini Çocuklardan Çek" yazılı dövizler taşındı.

Basın açıklamasında yapılan konuşmalarda tarikat şeyhinin 6 yaşında evlendirdiği kızının, okula gönderilmediği, 14 yaşında radyodan dinlediği bir programdan yaşadığının bir istimar olduğunu öğrendiği, rapor almaya ve suç duyurusunda bulunmak istediğinde ise 21 yaşında bir kişi üzerinden rapor hazırlandığı, suç duyurusunun engellendiği ifade edilerek “Milli Eğitim Bakanlığı bir çocuğun neden okula gönderilmediğini önemsemiyor, soruşturmuyor, Sağlık Bakanlığı usulüsüzlüğe sessiz kalıyor, İçişleri Bakanlığı usulsüzlükleri görmezden geliyor” denilerek kurumların da bu suça ortak oldukları ifade edildi.

"Susma, Sustukça Sıra Sana Gelecek", "Susma Haykır, Tarikatlara Hayır", "Karanlığa Teslim Olmayacağız", "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları atılan eylemde alkış ve ıslıklarla da çocuk istismarı yapanlar ve bunun üstünü örten devlet kurumları protesto edildi.

Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi ve Kadın Meclisi adına yapılan açıklamayı Aynur Efe okudu.

Aynur Efe, 6 yaşındaki kız çocuğunun “evlendirme” adı altında istismara teslim eden bir baba 6 yaşındaki çocuğu yıllarca istismar eden bir erkek ve tüm bunları örtbas etmeye çalışan resmi görevliler ve tarikatlarla kolkola yürüyen iktidar, suskun bir yandaş medya ile karşı karşıya olunduğunu ve bütün bunları ne aklın ne de vicdanın almadığını belirtti.

Suç İmparatorluklarını Muhafaza Edebilmek İçin Kız Çocuklarının Okumasını İstemiyorlar!”

Kendisine insanım diyen hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağı, isyan edeceği bu kötülüğün kız çocuklarının okutulmaması gerektiğini emreden bir tarikatın çatısı altında gerçekleştiğini ifade eden Efe, “Kız çocuklarının okumasını istemiyorlar, çünkü 6 yaşında o küçük kız gibi, dünyadan haberleri olmasın, ne söylüyorlarsa itaat etsinler diye. Akıllarını ve bedenlerini ele geçirebilmek için cahil kalmaları gerektiğini biliyorlar.

Aydınlıktan korkuyorlar, suç imparatorluklarını karanlıkla muhafaza edebiliyorlar çünkü. O küçük kızın, ancak ileri yaşlarında maruz kaldığı şeyin büyük bir suç ve kötülük olduğunu bir radyo programındaki bilgi kırıntısıyla anlayabilimesi her şeyi anlatmıyor mu?” dedi.

 

Suçu İşleyenlerin, Siyasi İktidar ve Devlet Güçlerinin Elele Verdiği Bir Kötülük”

Güç ve iktidar için yapmayacakları şey olmayan ve hepsi birer holdinge dönüşmüş tarikatlerin toplumu ağ gibi sarmasına yol verildiğini, devletin, toplumu kontrol etmenin, siyasetin oy devşirmenin aracı olarak kullanmak için bu karanlık yapılardan beslemekte olduğunu ifade eden Efe, “Yeter ki iktidarları sürsün, sömürü çarkı dönsün istiyorlar” dedi.

Tarikatlerin kontrol ettikleri yerlerde, yurtlarda işlenmiş benzeri onlarca suçun açığa çıktığını, binlercesinin ise karanlıkta kaldığını belirten Efe, tüm bunların iktidarın ifade ettiği gibi münferit hadiseler olmadığını vurgulayarak “Suçu işleyenin, tarikatın, siyasi iktidarın, devlet güçlerinin elele verdiği organize ve sürekli bir kötülük bu” dedi.

 

İnsanlık İçin İnsan Kalabilmek İçin İstismara Karşı Ses Ver!”

Efe sözlerini “Gözümüzün önünde insanlık katlediliyor. Çocuklarımız istismar ediliyor. Çiğnenmedik değer, işlenmedik suç bırakmadılar. Yeter artık. Ses ver. Suskunluğumuz güç veriyor istismarcılara, zalimlere. O küçük kızın yıllarca içine hapsettiği çığlık ol. İnsanlık için, insan olarak kalabilmek için, yüreğimiz kurumasın diye. Susma haykır tarikatlara hayır! Kötülük yuvaları dağıtılsın, suçlular tutuklansın” diyerek sözlerini tamamladı.

Eylem alkış ve ıslıklar eşliğinde “Karanlığa Teslim Olmyacağız”,"Susma, Sustukça Sıra Sana Gelecek", "Susma Haykır, Tarikatlara Hayır", "Karanlığa Teslim Olmayacağız", "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları atılarak sona erdi.